Ριμπάουντ στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό selloff

Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες λόγω των εμπορικών ανησυχιών που προκάλεσαν selloff στις διεθνείς αγορές.

Το αρνητικό κλίμα ενισχύθηκε χθες λόγω πληροφοριών ότι η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθεσία που θα μπλοκάρει τις κινεζικές επενδύσεις σε αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας. Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούσιν χαρακτήρισε τις πληροφορίες "fake news", συμπληρώνοντας ότι οι περιορισμοί δεν θα αφορούν μόνο την Κίνα, αλλά όλους τους ξένους επενδυτές. Συνεπεία τούτου, ο Dow έκανε «βουτιά» άνω των 300

μονάδων.

Ο ίδιος ο Τραμπ άσκησε κριτική στην Harley-Davidson, καθώς η εταρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στην Ευρώπη προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Ευρωπαίους πελάτες της και να μην πληγεί από τα ευρωπαϊκά αντίμετρα στους αμερικανικούς δασμούς.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο πριν άνοδο 0,11% στις 377,59 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλάδους σε άνοδο. Τις καλύτερες επιδόσεις σημείωνε ο κλάδος των πρώτων υλών με άνοδο 1%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 στο +0,16%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με άνοδο 0,45%, στο Παρίσι ο CAC40 ενισχύεται 0,28%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με άνοδο 0,57% ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κατά 0,25%.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Eurofins σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο, πάνω από 6%, μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία αύξησε τον στόχο της για τα έσοδα, καθώς έλαβε και την έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών για την εξαγορά της Covance. Επίσης, η Ingenico σημείωσε άνοδο περί το 5% μετά τις πληροφορίες του Bloomberg ότι η εταιρεία αναμένεται να λάβει προσφορά εξαγοράς από εταιρείες private equity.

Στον αντίποδα η Inmarsat με πτώση περί το 5% μετά την άρνηση της Eutelstat Communication να κάνει προσφορά για την εταιρεία.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Uber θα μάθει σήμερα εάν οι προσπάθειές της να ανακτήσει την άδεια δραστηριοτήτων της στο Λονδίνο θα ευοδωθούν ή όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα