Ρεκόρ πτώσης για τις δημοφιλείς μετοχές «FANG»

Sell off με πτώση 9% παρουσιάζει ο τεχνολογικός κλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τις 12 Μαρτίου καθώς οι εκπρόσωποί του δέχονται πυρά για μία σειρά ζητημάτων που προκύπτουν στον κλάδο και τα οποία αφορούν την ελλιπή προστασία των δεδομένων των χρηστών, τις πρακτικές φοροαποφυγής, αλλά και τα προβλήματα στον τομέα των πλήρως αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC η πτώση αυτή μεταφράζεται σε συνολικές απώλειες της τάξης των 570 δισ. δολαρίων για την κεφαλαιοποίηση των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών.

Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί πρωτίστως οι διαδικτυακοί κολοσσοί, που είναι μεταξύ των εταιρειών με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στον πλανήτη.

Οι λεγόμενες FANG (από τα αρχικά των Facebook, Amazon, Netflix και Google) ήταν μεταξύ των μεγάλων ηττημένων στη χθεσινή συνεδρίαση. Ο δείκτης NYSE FANG κατέγραψε πτώση 5,6%, στη χειρότερη επίδοσή του από τη δημιουργία του, το 2014.

Το Facebook είδε τη μετοχή του να υποχωρεί σχεδόν 5%, η Amazon σημείωσε πτώση 4%, η Netflix είχε απώλειες 6% και η Alphabet (μητρικής της Google) 4,5%. Στο στόχαστρο βρέθηκαν βεβαίως και άλλες τεχνολογικές μετοχές, όπως η Nvidia με πτώση 8% και το Twitter, που έκανε «βουτιά» 12%.

Και η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 8% μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών ότι αποστέλλει ελεγκτές προκειμένου να διερευνήσουν το θανατηφόρο τροχαίο με αυτοκινούμενο όχημα της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα στην Καλιφόρνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα