Ρέγκλινγκ: «Ανοησίες ότι η Ιταλία είναι η νέα Ελλάδα»

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν ανησυχεί για το αν η Ιταλία χάσει την πρόσβαση στις αγορές, εν μέσω διαφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ρώμης για το 2019.

Ιταλία έχει προβλήματα. Αλλά δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά της Ελλάδας, για παράδειγμα. Έτσι, μερικές φορές όταν ακούω ότι η Ιταλία είναι η νέα

Ελλάδα ... αυτό είναι απλώς ανοησία", δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ στους δημοσιογράφους.

"Τα βασικά στοιχεία είναι πολύ καλύτερα στην Ιταλία από ό, τι στην Ελλάδα πριν από λίγα χρόνια. Η Ιταλία έχει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσελκύει κεφάλαια από ξένους επενδυτές σε τακτική βάση", ανέφερε.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το χειρότερο σενάριο η Ιταλία να χάσει την πρόσβαση στις αγορές, εάν οι επενδυτές χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα ιταλικά ομόλογα, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Το χειρότερο δυνατό σενάριο δεν είναι το πιο πιθανό. Δεν ανησυχώ για την απώλεια πρόσβασης στην αγορά από την Ιταλία. Ανησυχώ περισσότερο για τη χαμηλή ανάπτυξη που έχουμε δει στην Ιταλία τα τελευταία 20 με 25 χρόνια».

Μοσκοβισί: Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για να βρούμε μια λύση

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε την Τρίτη ότι είναι ανοικτός σε συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση για την επίλυση του προϋπολογισμού της.

"Πρέπει να αναζητήσουμε με όλη μας τη δύναμη κοινές λύσεις στο ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού. Η πόρτα μου παραμένει ανοιχτή", δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί στο Twitter.

Πρόσθεσε ότι πάντα προτιμούσε "την ενθάρρυνση από τις κυρώσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα