Ραβασάκι σας καλεί «διά υπόθεσίν σας» στην εφορία

Του Κωστή Πλάντζου

Το προσκλητήριο προς τους φορολογουμένους για να προσέλθουν στην νέα ρύθμιση, δημοσιεύεται πλέον και ... στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τις επόμενες μερες θα καταφτάνουν κατά χιλιάδες τα «ραβασάκια» («Ειδική Πρόσκληση» θα λέγεται) τα οποία θα λένε ότι:

«Από την υπηρεσία μας έχει εκδοθεί η με αριθμό ...εντολή φορολογικού ελέγχου για.... (σσ: περιγράφονται τα αντικείμενα του ελέγχου, πχ εισόδημα, ΦΠΑ κλπ).

Κατόπιν αυτού, κατ' εφαρμογή

των διατάξεων του άρθρου 58 του ν. 4446/2016, μπορείτε να υπαχθείτε στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 59 του ως άνω νόμου, για φορολογικά αντικείμενα που αναφέρονται στην εντολή, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε αυτόν.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις υποβάλλονται από τον φορολογούμενο στην αρμόδια κατά περίπτωση Δ.Ο.Υ.

Κατόπιν υποβολής των δηλώσεων του ν. 4446/2016, οι φορολογούμενοι προσκομίζουν αντίγραφα των υποβληθεισών δηλώσεων και των σχετικών παραστατικών στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία, προκειμένου να συνεκτιμηθούν κατά τη διενέργεια του ελέγχου.

Τα προσκλητήρια θα έρχονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), για όσους έχει εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθεί εντολή ελέγχου έως τις 31 Μαϊου. Άμεσα στοχοποιούνται όσοι βρίσκονται ήδη σε έλεγχο, αλλά σειρά παίρνουν περίπου 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ για τα οποία οι ελεγκτικές αρχές έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής στη διάθεσή τους, ασυμφωνίας των τραπεζικών καταθέσεών τους με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα