Ράλι καταγράφουν τα ομόλογα παγκοσμίως

Ράλι καταγράφουν τα παγκόσμια ομόλογα την πρώτη μέρα του 2019, καθώς τα κακά δεδομένα του κατασκευαστικού πυροδότησαν ανησυχίες για την ανάπτυξη, αναζωογονώντας τη ζήτηση για την ασφάλεια του δημόσιου χρέους.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς σταθεροποιείται ελαφρώς σήμερα, αφού πέφτει κατά 0,07% και διαμορφώνεται στο 4,37%, ενώ μεγάλη υποχώρηση της τάξης του 2,13% καταγράφει και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς και διαμορφώνεται στο 2,71%.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών υποχώρησαν στο χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2017, κατά 7 μονάδες βάσης στο 0,17%. Αυτό ήρθε καθώς ο ισπανικός

δείκτης κατασκευής (PMI) για το Δεκέμβριο υποχώρησε κάτω από τις προσδοκίες και άλλες δημοσιεύσεις στοιχείων απέτυχαν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αφότου τα στοιχεία του δείκτη στην Κίνα σε έδειξαν χαμηλό 18 μηνών.

Μεγάλη πτώση στο κόστος δανεισμού της Γαλλίας, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 0,65%, ενώ τα αμερικανικά ομόλογα παρουσιάζουν επίσης αποκλιμάκωση, με πτώση στις αποδόσεις του 10ετούς κατά 1,31%.

Είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε αν αυτό σηματοδοτεί μια τάση προς ακόμα χαμηλότερες αποδόσεις στις αρχές του 2019, δεδομένου ότι ένα κύμα σχεδιαζόμενων πωλήσεων ομολόγων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες.

Με το κλείσιμο της χρονιάς, τα ελληνικά ομόλογα είχαν να παρουσιάσουν την τέταρτη χειρότερη επίδοση, ανάμεσα στις κυριότερες οικονομίες του πλανήτη, μετά το Μεξικό, την Ιταλία και τις ΗΠΑ για το 2018.

Το spread με την Ιταλία βρίσκεται στις 164 μονάδες βάσεις, και οι συνθήκες αυτές είναι απαγορευτικές για μια ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα