Πυροβολισμοί σε τράπεζα στο Σινσινάτι - Τέσσερις νεκροί

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, όταν ένοπλος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο λόμπι της Fifth Third Bank στο κέντρο της πόλης.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον πέντε έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία του Σινσινάτι ο δράστης είναι νεκρός από πυρά αστυνομικών, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, καθώς και η ταυτότητά του.

@CincyPD investigating active shooter/officer involved shooting incident at Fifth Third Bank at 511

Walnut Street in lobby and loading dock. More details to follow. Media staging area will be forthcoming. Ft. Square and surrounding area will be closed to foot traffic. pic.twitter.com/wSVLhu8xpM

— Cincinnati Police Department (@CincyPD) 6 Σεπτεμβρίου 2018

Όσον αφορά τους τραυματίες, τρεις άντρες και μία γυναίκα διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σινσινάτι. Ο ένας κατέληξε, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Όλοι φέρουν τραύματα από τις σφαίρες. Ιατρικές πηγές επισημαίνουν ότι ένας ακόμη τραυματίας έχει μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης, Chris Seelbach, επιβεβαίωσε ότι μέχρι τώρα υπάρχουν δύο νεκροί και μπορεί ο αριθμός αυτός να ανέλθει στους πέντε, ενώ σημείωσε ότι ο δράστης ήταν ένας.

«Άκουσα 15 πυροβολισμούς»

Σύμφωνα με το Cincinnati Enquirer, το οποίο επικαλείται την αστυνομία, ένα από τα θύματα βρέθηκε στο δρόμο, ενώ ένα δεύτερο μέσα σε ένα κατάστημα με παγωτά.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα, ότι είδε μία γυναίκα να κινείται προς την Fifth Third Bank φορώντας ακουστικά και να πυροβολείται από τον ένοπλο, ενώ πρόσθεσε ότι άκουσε 15 πυροβολισμούς.

«Από τον 29ο όροφο ακούσαμε έναν πυροβολισμό. Μπορούσαμε αμέσως να δούμε τις αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν την Fountain Square. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έχουμε συγκλονιστεί», δήλωσε ο διευθυντής της τράπεζας Gregory Harshfield.

Ο Μάικλ Ρίτσαρντσον, υπάλληλος της τράπεζας, βρισκόταν έξω από την κεντρική πόρτα του κτιρίου στη Fountain Square και κάπνιζε, όταν ξαφνικά άκουσε τους πυροβολισμούς.

«Είδα έναν άντρα να πυροδοτεί ένα όπλο μέσα στο λόμπι. Κοίταξα πίσω μου και είδα τον τύπο, πυροβολούσε και ξανα-πυροβολούσε. Μετά από αυτό άρχισα να τρέχω. Πήγα προς τη βόρεια πλευρά του κτιρίου και κάθισα κάτω», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

2 ambulances just left downtown shooting scene ⁦@Local12⁩ pic.twitter.com/vZg0BECwKf

— Jeff Hirsh (@local12jeff) 6 Σεπτεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα