Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη ενόψει Fed – «Βουτιά» για Heineken και Οcado

Ήπια πτώση στις ευρωαγορές από το άνοιγμα, με τους επενδυτές να τελούν εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed που ξεκινά σήμερα με αντικείμενο τη συζήτηση για τη νομισματική της πολιτική. Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ωστόσο αναμένουν ενδείξεις για τη μελλοντική νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με πτώση 0,16% στις πρώτες συναλλαγές και σχεδόν όλους τους κλάδους σε αρνητικό έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE100 σχεδόν αμετάβλητος στο 0,01%, ο DAX με πτώση 0,18%, ο CAC40 υποχωρεί κατά 0,09% και στην περιφέρεια της Ευρώπης, ο ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,15%, ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 0,12% και ο πορτογαλικός PSI20 με άνοδο 0,28%.

O κλάδος ποτών και τροφίμων υποχώρησε άνω του 1% το πρωί μετά την ανακοίνωση μιας μεξικανικής εταιρείας εμφιάλωσης και λιανικής πώλησης ότι πούλησε μερίδιο στη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο. Συγκεκριμένα, η Fomento Economico Mexicano (Femsa)ανακοίνωσε ότι πούλησε μερίδιο 5,24% στη Heineken. Η μετοχή της δεύτερης υποχώρησε άνω του 4,5% μετά την είδηση.

Στην κορυφή του Stoxx600 βρέθηκε η Eurofins Scientific αμέσως μετά το άνοιγμα μετά την ανακοίνωση συμφωνίας εξαγοράς της EAG Laboratories από την Odyssey Investment Partners.

Σημαντική πτώση περί το 5% για τη μετοχή της βρετανικής Ocado μετά τις προειδοποιήσεις της προς επενδυτές ότι οι προσπάθειές της να αυξήσει τις δραστηριότητές της τους επόμενους μήνες μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των κοστών βραχυπρόθεσμα.

Keywords