Πτωτικά οι ευρωαγορές μετά τις νέες απειλές των ΗΠΑ για δασμούς

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται κατά τις πρωινές συναλλαγές τα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά τις νέες απειλές που εκτόξευσαν οι ΗΠΑ για την επιβολή δασμών, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις και σε άλλα πεδία αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01% στις 387,49 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε πτώση, μετά την πρόταση από πλευράς του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ,

Robert Lighthizer , μιας λίστας προϊόντων της ΕΕ, στην οποία ίσως επιβάλλουν δασμούς ως αντίποινα για τις επιδοτήσεις σε ευρωπαϊκές αεροπορικές.

Στα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,16%, ο γερμανικός DAX με πτώση 0,17%, ο γαλλικός CAC 40 χανει 0,09%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,15% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κερδίζει 0,16%.

Oι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου και του τομέα πολυτελών ειδών υποχώρησαν σημαντικά. Νωρίς το πρωί η μετοχή της Airbus έχανε 1,8%.

Παράλληλα, η αγορά στρέφει το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αργότερα εντός της εβδομάδας. Η J.P. Morgan Chase & Co και η Wells Fargo ανακοινώνουν αποτελέσματα την Παρασκευή.

Οι ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ επηρεάζουν τις μετοχές διεθνώς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, μολονότι τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα βοήθησαν στην εξομάλυνση του κλίματος.

Πίσω στην Ευρώπη, οι επενδυτές περιμένουν τη επερχόμενη έκτακτη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Brexit . Η Τερέζα Μέι αναμένεται να συναντηθεί με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ υπολείπονται ελάχιστες ημέρες μέχρι την υποχρέωση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Αύριο οι ηγέτες της ΕΕ θα ψηφίσουν αν θα δώσουν στη χώρα νέα παράταση για το Brexit..

Στις τραπεζικές εξελίξεις, η γερμανική Commerzbank αναμένεται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή της με την Deutsche Bank .

Στο μεταξύ, η μετοχή της SocGen υποχώρησε κατά 0,6% μετά την ανακοίνωσή της ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 1.600 ώστε να δώσει ώθηση στα κέρδη.

Η μετοχή της Randstad ενισχύθηκε κατά 2,3% μετά την αναβάθμιση του outlook της από τη Morgan Stanley σε «overweight» από «equalweight».

«Βουτιά» 4,2% σημείωσε η μετοχή της Bechtle μετά την υποβάθμισή της από την Berenberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα