Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές περιμένοντας το σχέδιο του Brexit

Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο του Brexit και την έναρξη της προεδρικής θητείας Τραμπ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Πτώση 0,81% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 με σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας σε αρνητικό πεδίο.

Στο ταμπλό, η ιταλική Luxottica ενισχύθηκε 8,25% μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης 46 δισ. ευρώ με την Essilor, η οποία σημείωσε άνοδο την Δευτέρα κατά 11,85%.

Κέρδη άνω του 7,7% για την Hugo Boss

μετά τα εταιρικά κέρδη που ανακοίνωσε.

Οι τραπεζικές και ασφαλιστικές μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση κοντά στο 1,4%. Η σουηδική SEB υποχώρησε κατά 1,5% μετά την είδηση ότι η CEO της τράπεζας αποχωρεί. Οι ιταλικές τράπεζες κατέγραψαν νέες απώλειες μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από Α σε ΒΒΒ από την καναδική DBRS.

Οι μετοχές εταιρειών λιανικών πωλήσεων υποχώρησαν πάνω από 1,1%. Η σουηδική H&M υποχώρησε 2,76% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων κατά 6%, η μικρότερη αύξηση που έχει καταγράψει από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Πτώση άνω του 1,3% για τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών με την Fiat Chrysler να υποχωρεί άνω του 4,1%. Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι θα επιβάλλει φόρους 35% στα αυτοκίνητα που η BMW θα κατασκευάζει στο Μεξικό, με την αυτοκινητοβιομηχανία να υποχωρεί άνω του 1,4%.

Πτώση για το πετρέλαιο την Δευτέρα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως ένας ικανός αριθμός πετρελαιοπαραγωγών χωρών δεν θα εναρμονιστεί με την συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

Πτώση 0,16% για το Βrent στα 55,38 δολάρια το βαρέλι αμέσως μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών.

Άνοδο για τις εξαγωγές της ευρωζώνης για το Νοέμβριο, υπερβαίνοντας τις εισαγωγές κατά 25,9 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα