Τα καλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από το 2013 στη Wall

Οι μετοχές αν και ξεκίνησαν δυναμικά, περιόρισαν τα κέρδη τους σήμερα στη Wall καθώς οι επενδυτές εστίασαν στην είδηση ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων των ΗΠΑ παρέπεμψε 13 Ρώσους υπηκόους και τρεις ρωσικές οντότητες με την κατηγορία της ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές. Παρ' όλα αυτά σημείωσαν τα καλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από το 2013.

Η αγορά σταθεροποιήθηκε και σημείωσε ήπια άνοδο όταν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ,

Ροντ Ροζενστάιν, ανέφερε ότι στο κατηγορητήριο δεν διατυπώνεται κανένας ισχυρισμός ότι Αμερικανοί πολίτες ενεπλάκησαν εν γνώσει τους σε αυτήν την υπόθεση.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,08% στις 25.219 μονάδες, ο S&P 500 +0,04% στις 2.732 μονάδες και ο Nasdaq -0,23% στις 7.239 μονάδες.

Στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια «συνωμοσία» με στόχο τη διατάραξη των εκλογών, από ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν ψεύτικες ταυτότητες για να περάσουν τα διχαστικά μηνύματά τους, ταξίδευαν σε διάφορες Πολιτείες για να συλλέξουν πληροφορίες και οργάνωναν πολιτικές συγκεντρώσεις υποδυόμενος τους Αμερικανούς πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Facebook και Τwitter σημείωσαν πτώση άνω του 1% η οποία συνδέθηκα από τους αναλυτές με τις αναφορές του κατηγορητηρίου ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τα social media.

Χθες, ο Dow έκλεισε με άνοδο 306 μονάδων ενώ οι S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν άνοδο άνω του 1%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές για τα ξένα προϊόντα που εισήχθησαν στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 1% τον Ιανουάριο ενώ ο αριθμός των νέων κατοικιών που βρίσκονται υπό κατασκευή τον Ιανουάριο, αυξήθηκε 9,7% σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Σε ό,τι αφορά τον χρυσό η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με οριακά κέρδη μικρότερα του 0,1% ή 90 σεντς, στα 1.356,30 δολ. ανά ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα