Προσωρινή διοίκηση στο ΤΧΣ

Oι κ.κ Χριστόφορος Στράτος και Μιχάλης Χαραλαμπίδης τοποθετήθηκαν ως διευθύνων σύμβουλος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ύστερα από την συνεδριαση του Γενικού Συμβουλίου χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα δύο στελέχη θα καλύψουν την μεταβατική περίοδο ως προσωρινή διοίκηση του ΤΧΣ ,έως ότου οριστεί η νέα ηγεσία του ταμείου. Μέχρι πρότινος ο κ. Χαραλαμπίδης ήταν ο risk officer του ταμείου, ενω ο κ. Χ. Στράτος ήταν μέλος του Γενικού Συμβουλίου

Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα υποβάλλει στον υπουργό Oικονομικών μια λίστα ( short list) με την νέα διοίκηση ( μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου) , ύστερα απο την έρευνα και αξιολόγηση που θα διεξάγει η Ουγγρική εταιρεία στελεχών Κorn Ferry.

Η απόφαση για την προσωρινή διοίκηση εστάλη ήδη στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώσει το όργανο του EWG το οποίο θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως.Η έγκριση αναμένεται τις επόμενες ώρες καθώς δεν απαιτείται συνεδρίαση του EWG και η δια περιφοράς στους εκπροσώπους των χωρών μελών.

Keywords