Προσοχή: Μπορεί να «εξαφανιστεί» το κρέας από το τραπέζι μας λόγω… χάκερ

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρέατος στον κόσμο έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και οι πιθανότητες να υπάρξουν καθυστερήσεις σε παραγγελίες και παραδόσεις σε όλον τον κόσμο είναι αρκετά αυξημένες.

Ο λόγος για τη JBS SA η οποία έπειτα από μια οργανωμένη επίθεση από χάκερς την Κυριακή σε ορισμένους από τους διακομιστές της, αναγκάστηκε να κλείσει όλα τα δίκτυα υπολογιστών της στα εργοστάσιά της στη Βόρεια Αμερική και στην Αυστραλία σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία. Η εν λόγω

επίθεση, στο μεγαλύτερο κατασκευαστή και παραγωγό κρέατος στον κόσμο, έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση σε κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγού καυσίμων.

Πιο αναλυτικά, εξαιτίας της επίθεσης η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει για τουλάχιστον δύο μέρες τις εργασίες της σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια συσκευασίας κρέατος στον Καναδά. Ακόμη, ακύρωσε όλες τις σφαγές βοείου κρέατος αλλά και αρνιού σε ολόκληρη την Αυστραλία σύμφωνα με πληροφορίες.

Η JBS με έδρα το Σάο Πάολο διαθέτει εγκαταστάσεις σε 20 χώρες ενώ εξάγει σε περισσότερες από 50 χώρες. Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 50% των εσόδων της εταιρείας, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία αντιπροσωπεύουν το 4% ενώ ο Καναδάς το 3%. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη.

Εφεδρικοί διακομιστές

Οι εφεδρικοί διακομιστές της εταιρείας δεν επηρεάστηκαν και η JBS εργάζεται τώρα ενεργά για την αποκατάσταση των συστημάτων το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με δήλωση της JBS USA τη Δευτέρα.  Στην αγορά της Αυστραλίας, το συμβούλιο βιομηχανίας κρέατος της χώρας, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τυχόν επιπτώσεις και καθυστερήσεις στη προμήθεια κρέατος.

Ωστόσο, η διάρκεια του κλεισίματος είναι αυτή που εγείρει τις περισσότερες ανησυχίες αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Αν συνεχιστεί, είπε ο Matt Dalgleish, διευθυντής των αγορών της εταιρείας τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα σημειώνοντας ότι η Αυστραλία αποστέλλει στο εξωτερικό περίπου το 70% – 75% των προϊόντων κόκκινου κρέατος.

«Αν μιλάμε για πάγωμα των εργασιών για μία μόνο εβδομάδα αυτό θα είναι το καλύτερο σενάριο για εμάς καθώς δεν θα προκύψουν μεγάλα ζητήματα. Εάν ωστόσο το πρόβλημα χρειαστεί περισσότερο καιρό για να αντιμετωπιστεί τότε δεδομένου του μεγέθους της JBS παγκοσμίως, θα δούμε σίγουρα διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού» προειδοποιεί. Το Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Αυστραλίας παρέχει τεχνική βοήθεια στην JBS, ενώ ο υπουργός Γεωργίας David Littleproud υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με διεθνείς εταίρους καταβάλλοντας τις μέγιστες προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι της επίθεσης.

Διαβάστε ακόμη:

Κομισιόν – Έκθεση Αξιολόγησης: Έως Μάρτιο αντί για Αύγουστο τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ

Τουρισμός για όλους: Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές – Οδηγός για αιτήσεις, vouchers

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Πάνω από €2,2 δισ. του κόστισαν οι 17 κούπες της Τσέλσι

Keywords
Τυχαία Θέματα