Προς το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι του σε τρεις μήνες οδεύει το πετρέλαιο

Προς το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι του σε τρεις μήνες οδεύει το πετρέλαιο, μειώνοντας την ανησυχία του για το αν ο ΟΠΕΚ θα ακολουθήσει την υπόσχεσή του να μειώσει την παραγωγή.

Τα συμβόλαια ενισχύθηκαν έως και 1,5% στη Νέα Υόρκη, με τα κέρδη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να ανέρχονται σε περίπου 16%. Η παραγωγή του ΟΠΕΚ

υποχώρησε στο μεγαλύτερο επίπεδο σε σχεδόν δύο χρόνια τον Δεκέμβριο, πριν ξεκινήσει ένας νέος γύρος περικοπών αυτό το μήνα και η Ρωσία επιδιώκει να επιταχύνει το ρυθμό των περικοπών της. Οι τιμές εξακολουθούν να βρίσκονται 30% κάτω από το τετραετές υψηλό του Οκτωβρίου, καθώς η παραγωγή ρεκόρ από τις ΗΠΑ απειλεί να υπονομεύσει τις μειώσεις από άλλα έθνη.

Το αμερικανικό αργό έχει κρατήσει το ράλι του σε πάνω από 50 δολάρια το βαρέλι για πάνω από μία εβδομάδα, ανεβαίνοντας περισσότερο από 20% από το χαμηλό στις 24 Δεκεμβρίου. Ενώ ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του δείχνουν σημάδια ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, η παρατεταμένη παύση λειτουργίας της κυβέρνησης στις ΗΠΑ και οι αβεβαιότητες σχετικά με την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας συγκλόνισαν τις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές, μειώνοντας την όρεξη επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό (WTI) στο συμβόλαιο Φεβρουαρίου έφθασε τα 52,86 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό τύπου Βrent στο συμβόλαιο του Μαρτίου σημείωσε άνοδο 35 σεντς, στα 61,53 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αφού έκλεισε 14 μονάδες χαμηλότερα την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα