Προς επαναλειτουργία η Hellenic Steel - Περνάει στην Jordan International

Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της Hellenic Steel, αφού η εταιρεία πέρασε στα χέρια του νέου επενδυτή.

Σήμερα (21/6) εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (7304/2019) με την οποία εγκρίνεται η Συμφωνία Εξυγίανσης της Εταιρείας, η οποία ια περάσει στον έλεγχο της αμερικανικής Jordan International, η οποία

προτίθεται να επενδύσει την επόμενη τριετία 100 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της ελληνικής χαλυβουργίας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Σε πρώτη φάση, στο στάδιο της εκκαθάρισης, η Hellenic Steel θα λειτουργήσει με 400 εργαζόμενους, με την οικονομική στήριξη του νέου επενδυτή. Η αρχική της παραγωγή θα φτάσει τους 350.000 τόνους χάλυβα, αξιοποιώντας το 50% της παραγωγικής δυναμικότητας της βιομηχανίας.

Η Jordan International μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Hellenic Steel αγοράζοντας περίπου τη μισή ετήσια παραγωγή της. Η εταιρεία, συμφερόντων των αδερφών Μιλικόφσκι, δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της χαλυβουργίας και είναι από τους μεγαλύτερους traders χάλυβα στην Ανατολική Ακτή, με πάνω από 1 εκατ. τόνους ετησίως.

Η εταιρεία πτώχευσε έχοντας ένα ενεργητικό της τάξεως των 17 εκατ. ευρώ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μητρική της ILVA που εδρεύει στην Ιταλία.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, για τη θετική έκβαση στην επίλυση των θεμάτων που καθυστερούσαν την επαναλειτουργία της Hellenic Steel.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις σημαντικές προσπάθειες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος για την επαναλειτουργία της Hellenic Steel, μιας από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις
της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα της στήριξης της βιομηχανίας και της ανάπτυξης των επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα