Προς διπλασιασμό τα κονδύλια του προγράμματος για τουριστικές επιχειρήσεις

Στα 240 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει η δημόσια δαπάνη για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική η σχετική απόφαση του υπ. Οικονομίας πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και σχετίζεται με το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τη δράση και το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχαν προϋπολογισθεί 120 εκατ. ευρώ.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να χρηματοδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες

νέες τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί για επιδότηση από τη δράση υπερβαίνει το 1,1 δισ ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων ύψους από 25.000 έως 400.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό της επιδότησης μπορεί να ανέλθει στο 50%.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι:

- Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Ξενοδοχεία κατηγορίας 3 αστέρων και άνω με δυναμικότητα 10 έως και 50 κλινών, ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping) 3 αστέρων και άνω, ξενώνες νεότητας.

- Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με ελάχιστο αριθμό 3 κατοικιών, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια–διαμερίσματα 3 κλειδιών και άνω και ελάχιστης δυναμικότητας 10 κλινών.

- Τουριστικά γραφεία διαφόρων δραστηριοτήτων.

- Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Αθλητικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου, άλλες ειδικές–εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ψυχαγωγικά και θεματικά πάρκα κ.ά.

- Λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα