Πρόεδρος του ESM ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο

Τον διορισμό του εκλεγμένου προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, στη θέση του προέδρου του Διοικητικού του Συμβουλίου ανακοίνωσε ο ESM. Ο κ. Σεντένο θα αναλάβει τα καθήκοντα του στις 13 Ιανουρίου όταν θα λήξει η θητεία του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο τελευταίος, υπενθυμίζεται, θα διατηρήσει τη θέση του συμβούλου του Ευρωπαϊκό Μηχανισμού.

«Είναι τιμή μου που οι συνάδελφοι μου εμπιστεύτηκαν αυτή τη θέση», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Μάριο Σεντένο για τον διορισμό του στον ESM.

«Θα συνεργαστώ στενά μαζί τους στο Δ.Σ. του ESM για να επιτύχουμε τη συναίνεση που χρειαζόμαστε για να χτίσουμε μια πιο ισχυρή Νομισματική Ένωση, στην οποία ο ESM πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει βασικό ρόλο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για την ηγεσία του στο Δ.Σ. σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για την Ευρωζώνη» συμπλήρωσε, αναλαμβάνοντας την ηγεσία του Μηχανισμού».

Aπό την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM, Κλαόυς Ρέγκλινγκ τον συνεχάρη, υπογραμμίζοντας το έργο που αναλαμβάνει το ερχόμενο διάστημα, με ειδική αναφορά στην Ελλάδα, αλλά και τον ενδεχόμενο μετασχηματισμό του ESM στο μέλλον, για τον οποίο υπάρχει έντονη συζήτηση για το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».

«Συγχαίρω τον Μάριο Σεντένο για τον διορισμό του στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ESM. Από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας έπαιξε κρίσιμο ρόλο στο να γίνει η χώρα του μια ιστορία επιτυχίας μεταξύ των κρατών που μπήκαν σε πρόγραμμα στήριξης. Υπό την ηγεσία του, το Δ.Σ. του ESM θα εργαστεί σε σημαντικά θέματα, όπως η ολοκλήρωση του προγράμματος για την Ελλάδα και ο μελλοντικός ρόλος του ESM» δήλωσε ο Κλ. Ρέγκλινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα