Πρόεδρος ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση μπορούσε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό από πέρυσι

«Νομίζω ότι όλες οι κυβερνήσεις, θέλουν να κάνουν παιχνίδι με τον κατώτατο μισθό», είπε στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Γιατί πέρσι δεν το έκανε; επιτρεπόταν», όπως είπε. «Η παρούσα κυβέρνηση εφάρμοσε τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά και άλλαξε μόνο τις ημερομηνίες», εξήγησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Όπως είπε «δεν προβλέπεται καμία αύξηση άλλη και προβλέπεται, πλέον, τον Οκτώβριο του 2019 να

ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το 2020, αν υπάρξει αναπροσαρμογή. Ο νόμος δεν μιλάει για αύξηση, αλλά για ρύθμιση».

«Κάθε αύξηση είναι καλοδεχούμενη»

«Κάθε αύξηση, ακόμα και αν αποτελεί ένα μικρό βήμα για την αποκατάσταση είναι καλοδεχούμενη», τόνισε

«Θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση από το 2016»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, είπε ότι «αν είχε ολοκληρωθεί το προηγούμενο πρόγραμμα, θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση από το 2016. Η κυβερνήτη έλεγε ότι το πρώτο της νομοθέτημα θα ήταν η αποκατάσταση στα 751 ευρώ».

«Δεν ωθεί την οικονομία»

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όπως είπε «έτσι όπως γίνεται μπορεί να δώσει κάτι σε ένα αριθμό ανθρώπων που πραγματικά βρίσκεται σε ένδυα, αλλά δεν ωθεί την οικονομία».

«Το πιο βασικό είναι ότι η καλύτερη πρακτική για να προσδιορίζεις τον κατώτατο μισθό, είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αυτό όχι δεν επανήλθε», ανέφερε.

«Οι ωριμάνσεις είναι παγωμένες μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω του 10%», εξήγησε.

«Βρίσκεται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών»

Ο κύριος Παναγώπουλος το χαρακτήρισε θετικό, αλλά όπως είπε «βρίσκεται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς με 650 ευρώ κάποιος οικογενειάρχης;».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, εξήγησε ότι από 1/1/2020, μειώνεται το αφορολόγητο που σημαίνει ότι όταν εφαρμοστεί, όσα δίνονται τώρα θα πηγαίνουν στην εφορία.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις Παναγόπουλου

Keywords
Τυχαία Θέματα