«Πράσινο φώς» από το υπουργείο Οικονομίας για δύο 5άστερα στην Αθήνα

Της Στεφανίας Σούκη

Το «πράσινο φώς» για το πρόγραμμα ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία Θεόδωρου Δουζόγλου αλλά και για την επένδυση που αφορά τη μετατροπή του ακινήτου ιδιοκτησίας του ΝΑΤ στην οδό Ακαδημίας σε ξενοδοχείο έδωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οσον αφορά το πεντάστερο της Κηφισιάς το οποίο παραμένει κλειστό τα τελευταία τρεισήμιση χρόνια, η συνολική επένδυση αφορά κεφάλαια περί τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ η έτερη μονάδα, εκεί

όπου θα λειτουργήσει εντός του 2019 το πρώτο Autograph της Αθήνας (σ.σ. από τα πλέον επιτυχημένα brands του ομίλου Μarriott), στο ακίνητο το οποίο έχει μισθωθεί από τον όμιλο λιβανέζικων συμφερόντων Yasbek, αφορά κεφάλαια άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Με απόφαση του υπουργού κ. Ιωάννη Δραγασάκη υπήχθη στο καθεστώς ενίσχυσης Γενική Επιχειρηματικότητα του α’ κύκλου του αναπτυξιακού νόμου το επενδυτικό σχέδιο που αναφέρεται στον «εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής και επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων» της εταιρείας Canaima Aξιοποίησης Ακινήτων ΑΤΕΕ.

Η εν λόγω εταιρεία, συμφερόντων της οικογένειας Δουζόγλου, είχε αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού το ξενοδοχείο Πεντελικόν εν έτει 2015, έναντι τιμήματος 23 εκατ. ευρώ, κίνηση η οποία είχε αποτελέσει και την πρώτη μεγάλη επένδυση στον τομέα των ακινήτων/ ξενοδοχείων του ομογενούς από τη Βενεζουέλα στη χώρα μας.

Παρά τα αρχικά πλάνα για γρήγορη επαναλειτουργία του ξενοδοχείου -το οποίο είχε βάλει «λουκέτο» την άνοιξη του 2015- ο σχεδιασμός έχει πάει πίσω με «ανοικτό» ακόμη το χρονοδιάγραμμα, δεδομένου ότι, παρά τις συζητήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η συμφωνία για την επιλογή του brand που θα βάλει την υπογραφή του στην ιστορική μονάδα της Κηφισιάς.

Οσον αφορά το έτερο ξενοδοχείο στην Αθήνα για το οποίο δόθηκαν οι σχετικές εγκρίσεις αφορά αυτό του ομίλου Yasbek: Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, με έτερη απόφαση ενέκρινε την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ (Α΄ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας ΥΗΕ Hotel Establishment Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις που αναφέρεται στη «δημιουργία νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων» στην Αθήνα, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 5,3 εκατ. ευρώ.

Το νέο Academia, το πρώτο για την αλυσίδα Autograph στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου θα έχει 60 πολυτελή δωμάτια και roof garden με θέα την Ακρόπολη, ενώ από την πλευρά της, η YASBEK έχει μισθώσει το ακίνητο από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, ήδη από το τέλος του 2017 για περίοδο 30+10 ετών.

Τη διαχείριση τoυ νέου ξενοδοχείου θα αναλάβει το joint venture που αποτελείται από την Shaner Italia, του ομίλου The Shaner Hotel Group με πάνω απο 50 ξενοδοχεία υπό διαχείριση σε ΗΠΑ, Ιταλία και Μπαχάμες, και την ελληνική CS Hospitality.

Ο λιβανέζικων συμφερόντων όμιλος θέλει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας του Πειραιά κι έχει υποβάλει για τον σκοπό αυτό προσφορά για την επαναλειτουργία ως 5άστερου του πρώην Esperia στην οδό Σταδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα