Πώς το Brexit κάνει τους CEO ακόμα πλουσιότερους

Αν και αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ πλήττει ήδη τις επιχειρήσεις της, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι οι περιουσίες των επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες της χώρας θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες.

Οι μισθοί πολλών CEO εταιρειών που διαπραγματεύονται στον FTSE100 συνδέονται με την πορεία των τιμών των μετοχών και κάποιες εξ αυτών έχουν φτάσει κυριολεκτικά στα ύψη.

Πώς συνέβη αυτό: Εταιρείες όπως η Rio Tinto, η Smiths

Group και η WPP κάνουν μεγαλύτερες πωλήσεις στο εξωτερικό και κερδίζουν περιουσίες ολόκληρες όταν αυτά τα έσοδα μετατραπούν στην αποδυναμωμένη στερλίνα. Παράλληλα, η πτώση της στερλίνας έκανε τις βρετανικές μετοχές πιο προσιτές σε υπεράκτιους επενδυτές.

Στις αμοιβές των CEO «υπογραμμίζει το γεγονός ότι αν κανείς χρησιμοποιεί την τιμή της μετοχής για τον καθορισμό της αμοιβής ενός στελέχους, βοηθά στη δημιουργία ενός αυθαίρετου καθεστώτος σχετικά με το πώς θα πρέπει να είναι η αμοιβή σε σχέση με τις επιδόσεις αυτού του ατόμου», αναφέρει ο διευθυντής ενός κέντρου που παρακολουθεί τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών στις βρετανικές επιχειρήσεις.

Το θέμα των παχυλών αμοιβών των CEO ήδη απασχολεί πολύ τόσο τους μετόχους των εταιρειών, αλλά και την κυβέρνηση Μέι, με την τελευταία να εντείνει τις προσπάθειες για περιορισμό των αμοιβών αυτών και για κλείσιμο της ψαλίδας με τοις αμοιβές των απλών εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα