Πώς κατάφερε να πάρει ο Πολάκης καταναλωτικό δάνειο €100.000

Θύελλα προκάλεσε η αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της Κυριακής ότι πρίν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάφερε να πάρει προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank. Για το δάνειο αυτό ο κ. Πολάκης έβαλε δεύτερη υποθήκη σε ένα ακίνητό του το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειό του ύψους 300.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης έλαβε

το δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μια τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποίας η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την κυβέρνηση.

Η αποκάλυψη της λήψης του προσωπικού δανείου από τον κ. Πολάκη προκάλεσε πολλά σχόλια από πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι σημείωναν ότι το ποσό των 100.000 ευρώ είναι αστρονομικό για τα σημερινά δεδομένα και ζητούν από την τράπεζα Attica Bank που το χορήγησε να διευκρινίσει σε πόσες άλλες περιπτώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν δοθεί σε άλλου αντίστοιχες χορηγήσεις.

Με διαρροές στον τύπο ηγετικά στελέχη της Attica ισχυρίζονταν ότι πρόκειται για νέο προϊόν παραδεχόμενοι ατύπως ότι τόσο μεγάλο δάνειο με τους όρους που το έλαβε ο κ. Πολάκης, δεν έχει ξαναδοθεί στο παρελθόν. Υπό την πίεση των γεγονότων ο αναπληρωτής υπ. Υγείας τα μεσάνυχτα του Σαββάτου παραδέχθηκε μέσω Facebook ότι ζήτησε και έλαβε το δάνειο από την Attica Bank επικαλούμενος «τις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!!!»

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το Πρώτο ΘΕΜΑ: Ο Πολάκης «έχει» και την Attica Bank - Πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ όταν οι τράπεζες δεν δίνουν μία

Σπαστό προσωπικό δάνειο (€70.000 και €30.000) κατάφερε να πάρει ο υπουργός από την κρατική και αμαρτωλή Τράπεζα Αττικής βάζοντας δεύτερη υποθήκη στο σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο ήδη έχει λάβει στεγαστικό €300.000. Τα δάνεια δεν καλύπτονται από την εμπορική αξία -Νόμιμο αλλά... ακατόρθωτο για τους κοινούς θνητούς.

Τις αυξημένες καταναλωτικές του ανάγκες έλυσε με τον καλύτερο τρόπο πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, χάρη στην ταχεία έγκριση και εκταμίευση καταναλωτικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ (σπαστό σε δύο τμήματα, 70.000 και 30.000) από την κρατική μη συστημική Attica Bank. Και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις.

Το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.

Πόσο μάλλον όταν μόλις προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.

Προκειμένου να δοθούν τα 100.000 ευρώ στον κ. Πολάκη, η Attica Bank ενέγραψε δεύτερη υποθήκη πάνω σε ένα σπίτι ιδιοκτησίας του στoν Αργουλέ Σφακίων. Μόνον που το σπίτι αυτό βαρύνεται ήδη με πρώτη υποθήκη από τη Eurobank για δάνειο του 2008 ύψους 300.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο δάνειο, το οποίο είχε ρυθμιστεί για ένα διάστημα το 2015 αλλά τώρα είναι εκτός ρύθμισης, εξυπηρετείται σήμερα με μηνιαίες δόσεις των 1.300 ευρώ και η λήξη αποπληρωμής του έχει οριστεί για το 2035. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η εμπορική αξία του εν λόγω ακινήτου έχει πέσει στις 230.000 ευρώ, η δε αντικειμενική του μόλις στις 95.000 ευρώ.
Ευλόγως ανακύπτει το ερώτημα κατά πόσο είναι εγγυημένο το (σπαστό σε δύο κομμάτια) καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ του κ. Πολάκη και πώς είναι εξασφαλισμένη η Attica Bank με τη δεύτερη υποθήκη, όπως και το αν η επιτροπή που το ενέκρινε μπήκε στον κόπο να ελέγξει τις άλλες υποχρεώσεις του πελάτη της προς τις άλλες τράπεζες.

Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Πολάκης απευθύνθηκε πριν από την Attica σε μία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, δηλαδή στην Εθνική, στην Alpha, στην Πειραιώς ή στη Eurobank, και το αίτημά του για δανειοδότηση απορρίφθηκε γιατί δεν μπορούσαν να εκταμιεύσουν τέτοιου ύψους καταναλωτικά δάνεια και μάλιστα χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Attica Bank, παρότι τα καταναλωτικά δάνεια δεν είναι το βασικό της αντικείμενο, ενέκρινε χωρίς πολλά-πολλά το αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Αλλωστε η ίδια, ούσα έξω από το ραντάρ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και στην ουσία μια κρατική τράπεζα αφού μέτοχοί της κατά κύριο λόγο είναι ασφαλιστικά ταμεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, έχει και στο παρελθόν δώσει δείγματα γραφής με χορηγήσεις δανείων και εγγυητικών επιστολών σε «προνομιακούς» πελάτες της, όπως ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χρήστος Καλογρίτσας.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εργαλειοποιήσει την εν λόγω τράπεζα πολλάκις, καθώς την εποχή της παντοδυναμίας του, τότε που ήθελε να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, εμφάνιζε την Attica Bank ως βασικό μοχλό στα ουτοπικά του σχέδια.

«Σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί Ελληνες που καταφέρνουν να πάρουν προσωπικό δάνειο», μας έλεγε τραπεζικό στέλεχος που το ρωτήσαμε με ποια κριτήρια δίνονται πλέον καταναλωτικά δάνεια. «Οι 100.000 ευρώ για ένα προσωπικό δάνειο είναι θηριώδες ποσό, πολύ περισσότερο υπό τα σημερινά δεδομένα, που φαντάζει αστρονομικό», μας απάντησε άλλος ανώτερος τραπεζικός.

Αλλο διευθυντικό στέλεχος χρηματοπιστωτικού ομίλου με το οποίο συνομιλήσαμε χαρακτήρισε την εκταμίευση του προσωπικού δανείου των 100.000 ευρώ σαν κάτι έξω από κάθε οικονομική και τραπεζική πραγματικότητα, επισημαίνοντας την εύθραυστη ισορροπία στην οποία βρίσκεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και υπογραμμίζοντας ότι τον τελευταίο μήνα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης έχει προειδοποιήσει δύο φορές για το πιθανό ενδεχόμενο να απαιτηθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κεφάλαια που θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι.

Μπροστά στο αίτημα του κ. Πολάκη για δανειοδότηση, η οικονομική πραγματικότητα αποδείχθηκε τελικά μια επουσιώδης λεπτομέρεια που παρακάμφθηκε εύκολα.

Ενας από τους συνομιλητές μας επιχειρηματολογεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Attica Bank, η οποία συναίνεσε στο αίτημα Πολάκη για δάνειο ύψους 100.000 ευρώ, δεν ενέκρινε αιτήματα για καταναλωτικό δάνειο σε άλλους επώνυμους επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας από τον χώρο των κατασκευών. Επισημαίνει μάλιστα ότι σε εποχές ισχνών αγελάδων μοιάζει περίεργο να δίνονται τόσο μεγάλα προσωπικά δάνεια που δεν έχουν παραγωγικό χαρακτήρα, όπως αυτό των 100.000 ευρώ του υπουργού Υγείας.

Για να ικανοποιηθεί μάλιστα το αίτημα του κ. Πολάκη, η διοίκηση της Attica Bank έκανε έναν ελιγμό, ίσως για να ξεπεράσει πιθανά εμπόδια στη διαδικασία του εσωτερικού τραπεζικού ελέγχου. Το ποσό των 100.000 ευρώ που ζήτησε να λάβει ο υπουργός το έσπασε σε δύο κομμάτια: ένα προσωπικό, ύψους 70.000 ευρώ και 15ετή διάρκεια αποπληρωμής, και ένα δεύτερο, μικρότερο, ύψους 30.000 ευρώ, και προγραμματιζόμενη αποπληρωμή σε 9 χρόνια. Και όλα αυτά από την Attica Bank, μια μικρή τράπεζα με μεγάλα ανοίγματα και βασικό πεδίο δραστηριοποίησης τον κατασκευαστικό κλάδο, η οποία αποφεύγει να δίνει καταναλωτικά δάνεια λόγω των μεγάλων επισφαλειών.

Και πού 'στε, σας έχω ένα δάνειο...

Μάλιστα είναι πολύ πρόσφατο το πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Τράπεζας Αττικής Παναγιώτη Ρουμελιώτη και του διευθύνοντος συμβούλου της Θεόδωρου Πανταλάκη. Ηταν τον Νοέμβριο του 2018 όταν ο κ. Πανταλάκης, παλαιό τραπεζικό στέλεχος εγνωσμένου κύρους, διαφώνησε με τη χορήγηση δανείου ύψους, συμπτωματικά, και πάλι 100.000 ευρώ σε δημοσιογράφο - εκδότη φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση. Κουβέντα στην κουβέντα ο πρόεδρος της τράπεζας και εκλεκτός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χειροδίκησε εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου. Ο κ. Ρουμελιώτης, που ήταν υπέρ της εκταμίευσης από την τράπεζα του ποσού, έφτασε στο σημείο να τραβήξει από τη γραβάτα τον κ. Πανταλάκη, εναντίον του οποίου χειροδίκησε και χρειάστηκε η επέμβαση άλλων στελεχών για να γλιτώσει ο CEO της Attica Bank από την οργή του προέδρου.

Πηγές με καλή γνώση του παρασκηνίου της εκταμίευσης των 100.000 ευρώ στον κ. Πολάκη λένε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν πολύ πιεστικός, μέχρι να εξασφαλίσει το προσωπικό καταναλωτικό δάνειο. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν ο κ. Πολάκης έφτασε στο σημείο να εκστομίσει την ατάκα «και πού 'στε, σας έχω» που επαναλαμβάνει στερεότυπα τις τελευταίες ημέρες στις αναρτήσεις του στο Facebook επιχειρώντας να εκφοβίσει όσους του ασκούν κριτική για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία γρίπης, την απώλεια των οποίων επιχείρησε να απαξιώσει με τη φράση «δεν είναι καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε».
Επιδεικνύοντας τον ίδιο, θλιβερό, πολιτικό αμοραλισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε υποστηρίξει ότι στην καταστροφή στο Μάτι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα και απλώς οι νεκροί θόλωσαν την εικόνα της αποτελεσματικότητας...


Η πέτρινη κατοικία των 158 τ.μ. (με ευρύχωρο ημιυπόγειο), εκεί όπου ο Παύλος Πολάκης απολαμβάνει τις ρακές με τους συντέκνους, δεσπόζει στον Αργουλέ, το μικρό χωριό στους πρόποδες των Λευκών Ορέων

Το γουστάρεις το δάνειο, Κρητίκαρε...

Πρόκειται για οίκημα 158 τετραγωνικών μέτρων με άλλα 20 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 1.200 τ.μ., για το οποίο ο κ. Πολάκης έλαβε δάνειο 300.000 ευρώ το 2008.

Το 2015, σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, το λογιστικό υπόλοιπο του δανείου αυτού ανέρχεται στις 201.000 ευρώ. Η μηνιαία δόση που καταβάλλει είναι περίπου 1.300 ευρώ και για την οριστική αποπληρωμή του χρειάζονται ακόμη 170 μηνιαίες δόσεις. Κατά τον χρόνο χορήγησης του δανείου η εμπορική αξία του ακινήτου στα Σφακιά εκτιμήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (έχει απορροφηθεί από τη Eurobank), που του έδωσε το δάνειο, στις 430.000 ευρώ. Σήμερα, όμως, έχει κατρακυλήσει στις 230.000 ευρώ. Αλλωστε την τελευταία 10ετία, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι πραγματικές αγοραίες αξίες των ακινήτων έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 42%, σύμφωνα με υπολογισμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η διολίσθηση των εμπορικών τιμών των ακινήτων είναι ο λόγος που δύσκολα οι τράπεζες, ακόμη κι αν ένα δάνειο είναι ενήμερο, όπως συμβαίνει με το παλαιό δάνειο των 300.000 ευρώ που εξυπηρετεί ο κ. Πολάκης, αποφεύγουν να δεχτούν δεύτερη υποθήκη για άλλο δάνειο στο ίδιο ακίνητο. Κι αυτό διότι σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου, τα χρήματα από πιθανό πλειστηριασμό του υποθηκευμένου ακινήτου πηγαίνουν στην πρώτη επισπεύδουσα τράπεζα που έκανε χορήγηση. Γι' αυτό και στη σημερινή εποχή ουσιαστικά οι τράπεζες δεν δέχονται δεύτερη προσημείωση στο ίδιο ακίνητο. Ακόμη και στις περιπτώσεις που κάποια τράπεζα αποφασίζει να χορηγήσει δάνειο, συνήθως το προσφερόμενο επιτόκιο είναι τόσο υψηλό που καθιστά τη λήψη του απαγορευτική.

Το δάνειο που δόθηκε από την Attica Bank, την τράπεζα με τη μεγαλύτερη ένδεια κεφαλαίων, προφανώς είναι νόμιμο, μια και συνήλθε η αρμόδια επιτροπή χορήγησης δανείων, η οποία είναι υπόλογη σε κάθε περίπτωση. Είναι όμως και ηθικό;

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απάντησε στο κεντρικό θέμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τίτλο «Ο Πολάκης "έχει" και την Attica Bank», επιβεβαιώνοντας πλήρως το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

To «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αποκάλυψε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατάφερε κάτι που τα τελευταία χρόνια είναι ακατόρθωτο για τους περισσότερους Έλληνες. Πήρε δύο «σπαστά» καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ (με διάρκεια αποπληρωμής 15 έτη) βάζοντας δεύτερη υποθήκη το σπίτι του δυο φορές, αφού το ίδιο σπίτι βαρύνεται με ένα επιπλέον δάνειο, αρχικού ύψους 300.000 ευρώ. Τα δύο προσωπικά καταναλωτικά δάνεια ο κ. Πολάκης τα πήρε πριν από λίγες ημέρες από την Attica Bank, μια τράπεζα κρατική και με αμαρτωλό παρελθόν.

Στο ρεπορτάζ επισημάναμε ότι ένας υπουργός κατάφερε αυτό που ούτε διανοούνται οι πολίτες και θέσαμε τα αυτονόητα ερωτήματα. Αυτά που υπαγορεύει η δουλειά μας και η στοιχειώδης δημοσιογραφική έρευνα. Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας είναι «δάκρυα και αίμα». Αφού δεν έχει κανένα στοιχείο να διαψεύσει το ρεπορτάζ καταφεύγει στην «αυτο-λύπηση». Για το πόσο δύσκολη είναι η οικονομική του κατάσταση με τα 7.000 ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα ως υπουργός και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα.

Τι απαντά το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στον Παύλο Πολάκη

Ο κ. Πολάκης με την απάντησή του ομολογεί - επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ- ότι πριν από λίγες ημέρες πήρε προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο από μία μικρή κρατική τράπεζα -την τράπεζα Αττικής- το πρωτοφανές για τις εποχές που ζούμε ποσό των 100.000 ευρώ, τέτοιους καιρούς που οι τράπεζες παίρνουν μόνο από κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και 500 ευρώ, μέχρι και σπίτια του κόσμου και φυσικά δεν δίνουν ούτε ευρώ.

Αλήθεια κ. Πολάκη, γνωρίζετε κάποιον Έλληνα πολίτη, έστω κι έναν, που να του εγκρίνει οποιαδήποτε τράπεζα όχι 100.000 ευρώ αλλά έστω και 10.000 ευρώ ως καταναλωτικό-προσωπικό δάνειο; Και μάλιστα με ενέχυρο ένα σπίτι με αντικειμενική αξία (αυτή δηλαδή που αναγνωρίζει επισήμως το κράτος) 95.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το ποσό του δανείου και ενώ το ίδιο σπίτι έχει «πάνω του» πρώτο ενέχυρο άλλες 300.000 ευρώ από δάνειο που έχετε πάρει στο παρελθόν (Eurobank). Ας μας απαντήσει η Attica Bank πόσα προσωπικά-καταναλωτικά δάνεια των 100.000 ευρώ έχει δώσει το 2018 και το 2019.

Στην απάντησή του ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται ότι πήρε το δάνειο «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου». Κύριε Πολάκη, αν δεν σας φτάνουν τα 7.000 ευρώ το μήνα που παίρνετε για να παριστάνετε τον υπουργό, δικό σας πρόβλημα. Κάντε καμιά άλλη δουλειά.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά -δυστυχώς για εσάς- είναι αυτονόητες. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το δανειάκι το πήρατε λόγω της υπουργικής σας ιδιότητας και μόνο. Και τις... κλάψες ότι «δεν σας βγαίνει» ο λογαριασμός για να ζήσετε, πέστε τις στους Έλληνες πολίτες.

Κύριε Πολάκη, το πιο μεγάλο ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΜΑ της δημόσιας ζωής είστε εσείς και δυστυχώς... πολυφαίνεστε. Διαβάστε και την Εφημερίδα των Συντακτών που σας χαρακτήρισε μόλις προχθές «σαχλαμαρόμαγκα» για όσα γράψατε προσβάλωντας τη μνήμη ενός νεκρού.

Εις ό,τι αφορά τα δικά μας, αν χρωστάγαμε στις τράπεζες και στο Δημόσιο και δεν πληρώναμε, θα μας είχατε από καιρό «μαζέψει», αλλά επειδή δεν σας κάναμε τη χάρη σκυλιάσατε (ζητούμε συγγνώμη από τα ζώα) κι εσείς κι όλο το παρεάκι του υπόκοσμου που εκπροσωπείτε.

Πείτε μας λοιπόν για το χαριστικό κρατικό δανειάκι που τσιμπήσατε κι αφήστε τα υπόλοιπα. Και «ΠΟΥΣΤΕ» κατά την προσφιλή σας έκφραση: Αντί να στριφογυρνάτε νυχτιάτικα στο facebook και στα μπουζούκια, πηγαίνετε να δείτε και τις εντατικές που γέμισαν νεκρούς από τη γρίπη.

Τι απάντησε (πάντα μέσω facebook) ο Παύλος Πολάκης στην αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

«Προς τον εκδότη και τη συντακτική ομάδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ-ΦΛΕΜΑΤΟΣ»:

Παλικάρια της φακής (του Κεελπνο και σεις ) όταν είδα το σημερινό σας πρωτοσέλιδο και επειδή γνωρίζω πόσο ...... έγκριτη και αδέσμευτη (!) είναι η εφημερίδα σας, εντυπωσιάστηκα τα μάλα που βγάλατε επιτέλους μια είδηση ικανή να προκαλέσει αληθινή έκπληξη σε όλους τους κατοίκους αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας: ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ την αξία του δανεισμού ) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!!!

Πράγματι, στη χώρα όπου Υπουργοί και βουλευτές ζούσαν επί δεκαετίες πολυτελή και ανέφελο βίο, διεξάγοντας γιγαντιαίες προεκλογικές καμπάνιες, χωρίς να αναρωτιέται κανείς, ούτε ασφαλώς η εφημερίδα σας, για το πού έβρισκαν τα χρήματα (τα οποία πάντα προέρχονταν από «οικογενειακές περιουσίες» ή «από επιχειρηματική δραστηριότητα» των συζύγων τους ή ακόμη και από τον ιδρώτα της εργασίας τους βρε αδελφέ, διότι ήταν όλοι δουλευταράδες και νοικοκύρηδες) βρέθηκε ο ...... κουζουλός που αντί να προτιμήσει την ανεπίσημη «διευκόλυνση» από «φίλους» επιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια με τη σειρά τους προσέφευγαν σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με εγγυήσεις «ΑΕΡΑ») ή από τους πόρους που διαθέτει το ίδιο το Υπουργείο του, πήγε και χρεώθηκε για πολλα χρονια στις Τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

-Επειδή όμως, παλικάρια, εγώ θέλω να μιλάω και να περπατάω χωρίς να παίρνω άδεια από κανέναν «φίλο» - διευκολυντή μου,να τους κοιτάω όλους ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και να κάνω αυτο που πρεπει για τον κοςμο και οχι για την ελίτ

-Και επειδή απο τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λογω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου -εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλα χρονια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά μου

-Και επειδή η γυναίκα μου δεν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες να μου χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε για να προσλάβει επικοινωνιολόγους να μου "φτάξουν" το προφίλ, αλλα αντίθετα δουλεύει σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες που εχουμε στην οικογένεια μας (μια κόρη φοιτήτρια σε αλλη πόλη και μια αλλη κόρη στην προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις )

-Και επειδή θα είμαι πάντα ,γιατι ετςι ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑ ο "αγροίκος και ορεσίβιος" που προτιμώ να χάσω το σπίτι μου αν δεν έχω να πληρώσω το δάνειό μου, παρά να πουληθώ και να ξεφτιλιστώ σαν τόσους και τόσους -κατά τα άλλα 'κυριλέδες'- πολιτικούς.

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την "ευγενική" φιλοξενία στο πρωτοσέλιδό Σας! Μόνο ως τιμητικό μπορώ να εκλάβω ότι, αφού δεν μπορείτε να μου προσάψετε καμία λαμογιά και κανένα σκάνδαλο (που εναγωνίως και εις μάτην ψάχνετε να βρείτε τρια χρονια και εμένα ως δήμαρχο και υπουργό και μέχρι τους όγδοου βαθμού συγγενείς μου) αποφασίσατε να πληροφορήσετε το αναγνωστικό κοινό ότι βρέθηκε τελικά ο ... "άγριος και αγενής" υπουργός που πάει και υποθηκεύει το σπίτι του για να πάρει δάνειο από τράπεζα , αντί να δώσει «αέρινες» εγγυήσεις ή να απευθυνθεί απλώς σε "καλούς φίλους" και ευγενικούς χορηγούς από τους οποίους βρίθει αυτή η Χώρα ...

ΥΓ Και τώρα που ξεκαθάρισα τα του δανείου και της ευπρέπειας ας μας πουν οι συντάκτες:

Πως πήρε το Πρωτο ΘΕΜΑ-ΦΛΕΜΑ 33 εκατομμύρια δάνεια και συνεχίζει να λειτουργεί με ζημιές 8,5 εκ και 11 εκατ χρέη στο Δημοσιο;

Πώς και γιατί εφοπλιστής έδωσε 1,8 εκ μέσω ελβετικής Τράπεζας στον Τ Καραμητσο για να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εφημεριδα;;;

(ο ίδιος Εφοπλιστης που έδωσε 800.000 ευρω στην επιςης χρεωμένη εταιρεία της Μαρεβα Γκραμποβσκι -Μητσοτακη)

ΕΙΣΤΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ !!!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ,ΝΑΙ ,ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .....γιατι εγω ειμαι καθαρός και σεις βρώμικοι ....Γι αυτο σας ΕΧΩ !!!!

Παύλος Πολακης Αναπλ Υπ Υγειας

Πηγή: protothema.gr

Keywords
δανειο, το πρωτο θεμα, attica bank, εν λόγω, παναγιωτης ρουμελιωτης, ταχυδρομικο ταμιευτηριο, πρωτο θεμα, θεμα, attica, τραπεζες, facebook, eurobank, συγκεκριμένο, alpha, συριζα, δραγασάκης, νέα, ceo, μνήμη, πηγαίνετε, κεελπνο, υπουργοι, ματια, πανελληνιες 2013, τρια, εφοπλιστης, ευρω, εταιρεία, Πολακης, υγειας, protothema, εθνικη τραπεζα, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, πανελληνιες 2011, απαντησεις πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, www.facebook.com, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, πανελληνιες, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τραπεζα πειραιως, alpha bank, δραγασάκης, βουλευτες, το πρωτο θεμα, μνήμη, αδεια, γνωση, γυναικα, δανεια, δουλεια, εθνικη, εμπορικη, θεμα, πειραιως, πιεση, πρωτο θεμα, σημερινη, σφακια, υψος, alpha, attica, ceo, eurobank, αγορα, αυξηση, αξιζει, αποκαλυψη, απωλεια, ασφαλιστικα ταμεια, πηγαίνετε, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γριπη, δευτερο, διαστημα, δημοσιο, δυστυχως, δειτε, δηλωση, διοικηση, δοθει, δωσει, δοθηκε, ευκολα, ευρω, εκφραση, ενεργεια, ενδεια, εν λόγω, εξετασεις, εποχη, εποχες, ερευνα, εταιρεία, εφημεριδα, εφοπλιστης, ζησετε, ζωης, ιδια, ιδιο, εικονα, ισορροπια, κυβερνηση, κυριε, κρατικο, ληψη, ληξη, λογο, ματια, ματι, μικρο, μπορειτε, ομαδα, παντα, οικογενεια, ουσιαστικα, ουσια, πεδιο, ποναει, ρανταρ, συγκεκριμένο, σειρα, σπιτι, σπιτια, σχεδια, σχολια, ταμιευτηριο, τρια, φυσικα, φοιτητρια, χρηστος, attica bank, χωρα, η εφημεριδα, υπουργειο, μοιαζει, μπουζουκια, νεκροι, οργη, παυλος, protothema, τραπεζα, θελω να, υγειας
Τυχαία Θέματα