Πονοκέφαλος για την Apple η συρρίκνωσή της στην κινεζική αγορά

Οι αποστολές smartphones της Apple Inc. προς την Κίνα, μειώθηκαν κατά 20% το τελευταίο τρίμηνο του 2018, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της συρρίκνωσης της εταιρείας που κατασκευάζει τα iPhone στη μεγαλύτερη αγορά συσκευών κινητών τηλεφώνων στον κόσμο έναντι των τοπικών αντιπάλων της, όπως η Huawei Technologies Co.

Η κινεζική αγορά υποχώρησε

9,7% κατά το τρίμηνο, αλλά η Apple συρρικνώθηκε περίπου στο διπλάσιο αυτής της υποχώρησης, δήλωσε η ερευνητική εταιρεία IDC σε έκθεση που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα. Η επιβράδυνση της οικονομίας, η επιμήκυνση των χρόνων αντικατάστασης και η ακριβή τιμολόγηση του iPhone συνέβαλαν στην πτώση των γίγαντα των Η.Π.Α., ανέφερε η εταιρεία. Η εταιρεία Xiaomi Corp. Είδε τις επιδόσεις της να επιδεινώνονται ακόμη χειρότερα στους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους, όταν οι αποστολές έπεσαν σχεδόν κατά 35%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβούλων.

Οι ετικέτες smartphone από την Apple μέχρι τη Samsung Electronics Co. αγωνίζονται σε μια παγκόσμια αγορά που έχιε "πιάσει ταβάνι", μετά από χρόνια ισχυρής ανάπτυξης, καθώς η έλλειψη καινοτομίας αποθαρρύνει τους καταναλωτές από την αντικατάσταση των συσκευών όσο συχνά το έκαναν στο παρελθόν. Η Apple πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την άνοδο της Huawei, η οποία συρρικνώνει το μερίδιο της πρώτης, σε μια αγορά που έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη της. Οι κορυφαίοι έμποροι λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών της χώρας μείωσαν τις τιμές των τελευταίων iPhones κατά 20% τους τελευταίους μήνες - μια ασυνήθιστη κίνηση που δείχνει την πτώση του ενθουσιασμού για τα gadget της Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα