Ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που μας έμαθε λίγο παραπάνω το τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανήκει στους νέους που αποτελούν την ελπίδα του ελληνικού αθλητισμού.

Από μικρή ηλικία ξεχώριζε για το ταλέντο του στο τένις με συνεχείς διακρίσεις και εξαιρετικές επιδόσεις.

Εχθές, πέτυχε ίσως τη σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του στα κορτ του τένις, αφού στα προημιτελικά του Rogers Cup του Τορόντο, κατάφερε να αποκλείσει με 2-1 σετ τον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς και να κάνει όλο τον κόσμο να υποκλίνεται στο ταλέντο του.

Ο

Στέφανος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1998 και μεγάλωσε σε αθλητικό περιβάλλον. Ο πατέρας του είναι από το Προάστιο Καρδίτσας και η μητέρα του είναι από τη Μόσχα, τη Ρωσίας. Και οι δύο γονείς έχουν ειδικότητα και εργάζονται στον τομέα του τένις. Ο πατέρας του σπούδασε τένις στο Πανεπιστήμιο.

Η μητέρα του ήταν πρωταθλήτρια τένις της Σοβιετικής Ένωσης και μέλος της ομάδας του Fed Cup της Σοβιετικής Ένωσης. Ο παππούς του, Σεργκέι Σάλνικοφ, ήταν σοβιετικός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

«Οι γονείς μου ήταν μέσα στον χώρο του τένις, αφού ο πατέρας μου τελείωσε τη Γυμναστική Ακαδημία στην Αθήνα και η μητέρα μου ήταν επαγγελματίας τενίστρια, και στη συνέχεια σχολιαστής αγώνων τένις. Και οι δύο δούλευαν στον Αστέρα της Βουλιαγμένης ως προπονητές και εκεί ήταν που ξεκίνησαν όλα» έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Ποια ήταν τα βασικά ερεθίσματα που τον έκαναν να ασχοληθεί με το τένις; «Ξεκίνησα στα γήπεδα του Αστέρα, στην ηλικία των τριών ετών, αλλά όχι τόσο σοβαρά. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήμουν σχεδόν όλη μέρα εκεί και καμιά φορά έπαιζα τένις» απαντά.

Ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρωτότοκος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. «Με τον αµέσως επόµενο αδελφό µου, τον Πέτρο, διατηρούσαµε πάντα πολύ στενή σχέση καθώς έχουµε µόνο δύο χρόνια διαφορά. Είναι το alter ego µου και η παρέα µου στις βραδινές εξόδους. Είναι γενναίος και µεγάλο ταλέντο στο τένις. Από µικρός δεν φοβόταν τίποτα.

Ακολουθεί ο 11χρονος Παύλος, το µέλος της οικογένειας µε την πιο θετική ενέργεια. Είναι χαρισµατικός και όµορφος, γι' αυτό και τον φωνάζουµε ''Μπραντ Πιτ''. Η Ελισάβετ είναι η τζούνιορ της παρέας και καθότι η µικρή µας, την έχουµε χαϊδεµένη. Αγαπά τον χορό, µας θαυµάζει και θέλει να µας µοιάσει. Είµαστε µια δεµένη οικογένεια που κάθε ένας ενδιαφέρεται για τον άλλον. Οφείλω πολλά στον πατέρα µου, που από τα 12 µου εγκατέλειψε κάθε άλλη ασχολία προκειµένου να βρίσκεται συνεχώς µαζί µου. Ευτυχώς, υπάρχει κατανόηση από τους υπόλοιπους... Τα αδέλφια µου µεγαλώνουν έχοντας ουσιαστικά τον πατέρα τους µακριά», είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Thema people».

Ο Στέφανος έχει δηλώσει ότι το πρότυπό του είναι ο Ρότζερ Φέντερερ. Για τον Στέφανο το τένις είναι η ζωή του, αυτό αγαπά και με αυτό επιθυμεί να ασχοληθεί στο εξής. Ποιος είναι, όμως, ο βασικός του στόχος; «Να αποτελέσει πρότυπο για τους υπόλοιπους σε αυτό το άθλημα, άλλα και ως άνθρωπος. Ο μακροχρόνιος στόχος του είναι να γίνει ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία και να μείνει υγιής, όσο στοχεύει στην κορυφή», είχε πει στο παρελθόν.

«Για να κατακτήσεις την πρώτη θέση, χρειάζονται θυσίες και πλήρης αφοσίωση». Ερωτηθείς για τον πρωταθλητισμό είχε πει: «Είναι αυτό που επέλεξα και αυτό με το οποίο θα ασχολούμαι τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου. Τα θετικά είναι ότι κάνω αυτό που αγαπάω με πάθος, ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, παίζω τένις, έχω προπονητή τον πατέρα μου και, το κυριότερο, έχω έναν σκοπό για να πορεύομαι, έναν στόχο που από μικρός είχα αποφασίσει ότι θέλω να πραγματοποιήσω. Αρνητικά δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν, αλλά αν απαντούσα κάτι, θα έλεγα το ότι δεν είμαι στο σπίτι μου όσο συχνά θα ήθελα και ότι θα μπορούσα να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα