Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο «καπετάν Ερμής»

Σε ηλικία 100 ετών έφυγε από τη ζωή ο «Καπετάν Ερμής», κατά κόσμον Βασίλης Πριόβολος, που υπήρξε καπετάνιος του ΕΛΑΣ και αργότερα του Δημοκρατικού Στρατού.

Ο Βασίλης Πριόβολος διετέλεσε, μεταξύ άλλων, και υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη ενώ στα χρόνια της μεταπολίτευσης εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής όταν και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συνέδρους.

Δήλωση για το

θάνατο του Βασίλη Πριόβολου έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για έναν «συναγωνιστή» που «υπήρξε πάντα έως και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ακούραστος, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση».

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

Έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας, Βασίλης Πριόβολος, ο καπετάν Ερμής.
Συντροφος και συναγωνιστής μας, από την μεταπολίτευση, υπήρξε πάντα έως και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ακούραστος, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση. Τελευταία του συμβολή, η συμμετοχή του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Θα τον τιμούμε και θα τον θυμόμαστε πάντα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ήθος.

Καλό σου ταξίδι καπετάν Ερμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα