«Πλειάδων Γη»: Πώς έφτασε στο σφυρί το συγκρότημα – «διαμάντι» στα Τρίκαλα (pics)

Πήρε το όνομά του από τις Πλειάδες, τις κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης που γεννήθηκαν στα μαγευτικά βουνά της Ζήρειας.

«Σύμφωνα με τον μύθο ο Ωρίωνας τις ερωτεύτηκε παράφορα και θέλησε να τις απαγάγει. Οι επτά αδελφές ζήτησαν βοήθεια από το Δία και εκείνος για να τις γλιτώσει τις έκανε αστέρια… Ο Ωρίωνας τις κυνήγησε ως τον ουρανό και από τότε τις ακολουθεί για πάντα. Εκείνες όμως, πάντα προπορεύονται και κάθε βράδυ πέφτουν στη θάλασσα για να του ξεφύγουν».

Έτσι περιγράφεται η ιστορία στην ιστοσελίδα του πολυτελούς «Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa», ενός από τα πλέον φημισμένα

και προικισμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα των Τρικάλων Κορινθίας, το οποίο, όμως, δυστυχώς, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, δεν κατάφερε να… ξεφύγει από τα οικονομικά προβλήματα και το δρόμο των πλειστηριασμών.

Αποδεικνύοντας ότι ακόμη και τόσο ξεχωριστές επιχειρήσεις, που έχουν στηθεί με μεράκι, πραγματικό ενδιαφέρον και σεβασμό για τον πελάτη, όπως αυτό που χαρακτηρίζει τον Βλάση Πολυχρονόπουλο και τη Δέσποινα Φαρασοπούλου, μπορούν να «ξεστρατίσουν» όταν βρεθούν αντιμέτωπες με τις συνέπειες διαδοχικών κρίσεων, με δάνεια και με το «δεδομένο» της σύντομης τουριστικής σεζόν.

Το «Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa» βρίσκεται στα Κάτω Τρίκαλα και αποτελείται από 20 ανεξάρτητες σουίτες, «ιδανικές για στιγμές απομόνωσης, για οικογένειες που αγαπούν την εξοχή αλλά και παρέες που αναζητούν μια διαφορετική πρόταση για τις χειμερινές τους διακοπές», όπως αναφέρεται στη σελίδα του.

Το μαγευτικό τοπίο

Τοποθετημένο ιδανικά σε ένα μαγευτικό τοπίο με θέα προς την οροσειρά της Ζήρειας, σε απόσταση 14 χλμ. από το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο αναγνωρίστηκε σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του για τις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του. Και τούτο καθώς περιλαμβάνει εστιατόριο, spa, συνολικού εμβαδού 350 τ.μ., εσωτερική πισίνα, μπαρ, καθώς και υδρομασάζ, σάουνα και χαμάμ.

Υπάρχει επίσης κήπος, μια αίθουσα συνεδριάσεων και ένα άνετο σαλόνι με τζάκι, ενώ οι σουίτες είναι κατασκευασμένες με υλικά υψηλής ποιότητας, όπου κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο και χαρακτηρίζονται από λιτή αισθητική και καλό γούστο. Στη φιλοσοφία του συγκροτήματος δινόταν έμφαση στον β, στην προώθηση αγνών ντόπιων προϊόντων, αλλά και στην ανάδειξη του πολιτισμού με εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Είναι, παράλληλα, ο ίδιος ο τόπος που σε κερδίζει, προσφέροντάς σου απλόχερα πολλές επιλογές αποδράσεων, από τον κάμπο του Φενεού, μέχρι τις λίμνες της Στυμφαλίας και της Δόξας. Μια μοναδική περιοχή που την επισκέπτονται δεκαετίες τώρα «ανώνυμοι», αλλά και «επώνυμοι» όπως στο παρελθόν ο βασιλιάς Φαρούκ που ερχόταν με γαϊδούρια ή η βασίλισσα Φρειδερίκη.

Μια περιοχή που προσφέρεται για όλες τις εποχές, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι «δουλεύει» για μια περιορισμένη χειμερινή σεζόν που προφανώς δεν είναι αρκετή για να κρατήσει στη ζωή ορισμένες τουλάχιστον από τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο δρόμος για το σφυρί

Κάπως έτσι το «Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa» πήρε το δρόμο για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με το σφυρί να έχει προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου, με επισπεύδουσα την Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς 2.169.075 ευρώ.

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου κατηγορίας τεσσάρων αστέρων, εγκεκριμένης συνολικής δυναμικότητας 20 δωματίων και 47 κλινών. Το ακίνητο είναι κατασκευασμένο σε οικόπεδο επιφανείας 11.092,41 τ.μ. το οποίο προήλθε από τη συνένωση τεσσάρων μικρότερων όμορων οικοπέδων και βρίσκεται στην εκτός σχεδίου και εντός οικισμού περιοχή της “Κάτω Συνοικίας Τρικάλων” στο δήμο Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Η ξενοδοχειακή μονάδα έχει συνολική επιφάνεια 3.761,22 τ.μ. και περιλαμβάνει ένα κεντρικό κτίριο, δέκα πέντε κτίρια δωματίων (κάποια έχουν τμήματα υπογείου και παταριού) και λοιπούς χώρους με εξοπλισμό του ξενοδοχείου.

Το κεντρικό κτήριο αποτελείται από 2ο υπόγειο επιφανείας 149,67 τ.μ., 1ο υπόγειο επιφανείας 1.035,67 τ.μ., ισόγειο επιφανείας 634,99 τ.μ. και πατάρι επιφανείας 162,76 τ.μ.

Το ισόγειο περιλαμβάνει την reception, σαλόνι με τζάκι, χώρο εστιατορίου και λοιπούς βοηθητικούς χώρους καθώς και το πατάρι το οποίο χρησιμοποιείται ως καθιστικό, ενώ το υπόγειο περιλαμβάνει αίθουσα συνεδριάσεων, εσωτερική πισίνα, spa, υδρομασάζ, σάουνα και χαμάμ.

Τα κτίρια δωματίων αποτελούνται από υπόγεια συνολικής επιφάνειας 345,7 τ.μ., ισόγεια συνολικού εμβαδού 1.263,80 τ.μ. καθώς και πατάρια που η συνολική τους επιφάνεια ανέρχεται σε 168,63 τ.μ. Πρόκειται για 20 ανεξάρτητα κτίρια-δωμάτια, εκ των οποίων τα 15 είναι ισόγεια και τα 5 μεζονέτες, που είναι κατασκευασμένα από πέτρα και φέρουν κεραμοσκεπή.

Επίσης, ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί με πλακόστρωτους διαδρόμους, διάφορα φυτά και δένδρα καθώς και γκαζόν.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης «η εκτιμώμενη αγοραία αξία του ξενοδοχείου (με ημερομηνία εκτίμησης 20/4/2021) με βάση την εφαρμογή της μεθόδου κεφαλαιοποίησης εισοδήματος με ανάλυση προεξοφλημένων ταμειακών ροών, υποθέτοντας μια αποδοτική και αποτελεσματική διαχείριση και λειτουργία καθώς και τις σχετικές εύλογες υποθέσεις και παραδοχές εκτιμάται στο στρογγυλοποιημένο ποσό των 2.169.075 ευρώ».

Αυτό σημαίνει μια αξία 108.454 ευρώ ανά δωμάτιο.

Η «Πέτρα και Γη» και τα βάρη

Το «Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa» ανήκε στην «Πέτρα και Γη Ξενοδοχειακή Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με πρόεδρο τον Βλάσιο Πολυχρονόπουλο και αντιπρόεδρο τη Δέσποινα Φαρασοπούλου.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 485.297,63 ευρώ έναντι 520.183,80 ευρώ το 2018 και τα καθαρά αποτελέσματα ήταν ζημιές ύψους 143.433,09 ευρώ έναντι ζημιών ύψους 140.245,56 ευρώ του 2018, με τα κεφάλαια και τα αποθεματικά της εταιρείας να διαμορφώνονται σε 2.672.978,03 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, από το 2012 τουλάχιστον η εταιρεία έκανε ετήσιο τζίρο περί τις 500.000 ευρώ, καταγράφοντας, ωστόσο, κάθε χρόνο ζημιογόνα αποτελέσματα.

Η «Πέτρα και Γη» συστάθηκε το 2005 με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ και ακολούθησαν μέχρι και το 2008 επτά αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα το μ.κ. να διαμορφωθεί σε 4.280.000 ευρώ.

Πέρα, όμως, από τις ζημιές, το πρόβλημα ήταν τα δάνεια, συνολικού ύψους 7,74 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν.

Έτσι στα βάρη του ακινήτου περιλαμβάνονται:

Προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα στις 14-09-2009 υπέρ της Alpha Bank για ποσό 3.600.000 ευρώΠροσημείωση υποθήκης εγγραφείσα στις 14-09-2009 υπέρ της Alpha Bank, για ποσό 860.000 ευρώ.Προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα στις 25-07-2012 υπέρ της Alpha Bank για ποσό 2.500.000 ευρώ.Αναγκαστική κατάσχεση εγγραφείσα στις 22-04-2021, υπέρ της «LANA SECURITIZATION S.A.R.L.», για ποσό ευρώ 75.000 ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης.

Διαβάστε ακόμη: 

Τράπεζες: Εντείνεται η αισιοδοξία μετά τα καλά νέα από ΑΕΠ και Τουρισμό

Οι ξένοι πουλάνε χαρτάκια (για να κονομήσουν), οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού γίνονται Σαβοΐα και στην ενέργεια συνεχίζει το… ρημαδι

Πώς μπορεί να μεταβάλει τα στοιχεία της μια επιχείρηση στη νέα πλατφόρμα myAADE

Keywords
Τυχαία Θέματα