Πιθανή παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας


Ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην διορία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας άφησε η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, ενώ έδωσε και πληροφορίες αναφορικά με την έναρξη υποβολής αιτήσεων του επιδόματος θέρμανσης 2017-2018.

Σύμφωνα με την κυρία Παπανάτσιου, το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει την πορεία της πληρωμής των τελών και θα αποφασίσει αν θα χρειαστεί να δώσει παράταση ή όχι, καθώς η καταληκτική διορία πέφτει Κυριακή

και δεδομένου και του υψηλού προστίμου που προβλέπεται από το νόμο (100% της αξίας των Τελών που δεν θα έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα έως 31 Δεκεμβρίου).

Σήμερα ή αύριο και, πάντως, το αργότερο έως την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, θα ανοίξει κκαι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης πετρελαίου 2017-2018. Η δόση για όσους προμηθευτούν πετρέλαιο έως το τέλος του 2017 θα δοθεί το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε η κυρία Παπανάτσιου στην συνέντευξή της στον Real fm, αύριο θα πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων έλαβαν πέρυσι επιδότηση πετρελαίου, το επιπλέον 50% του ποσού που ήδη έχουν λάβει εφόσον κατοικούν στην Α' κλιματική ζώνη (νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) ή στους ορεινούς δήμους της Β' ζώνης (νομών Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Μαγνησίας).

Ανοικτό άφησε επίσης το ενδεχόμενο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να υπάρξει και μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά τον Αύγουστο του 2018.

Σήμερα επίσης θα προκηρυχθούν και οι θέσεις εκτιμητών, οι οποίοι που θα αναλάβουν την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων της χώρας, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά από διασταύρωσή τους με στοιχεία από τις τράπεζες. Η δημιουργία επιτροπών παραπέμπεται για την επόμενη χρονιά, λόγω έλλειψης χρόνου καθώς στόχος του υπουργείου είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2018.

Η κυρία Παπανάτσιου προανήγγειλε επίσης ότι, εκτός από τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις που υπογράφηκε σήμερα, προετοιμάζεται και νέα ρύθμιση που θα περιλαμβάνει οφειλές άνω των 50.000 ευρώ.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν αμέσως μετά την υποβολή των δηλώσεων αφού γίνει η απαραίτητη επεξεργασία, με στόχο να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες οι μηνιαίες δόσεις πληρωμής του φόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα