Πιέσεις στη Wall Street λόγω ισχυρού δολαρίου

Πτωτικά ξεκίνησε η Wall Street την Παρασκευή, εν μέσω πιέσεων από τα μεικτά εταιρικά αποτελέσματα και την άνοδο του δολαρίου, σε υψηλό επτά μηνών.

«Το γεγονός ότι το δολάριο κινείται ανοδικά είναι ανησυχητικό. Περιμένουμε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί προμήνυμα ενόψει της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, απ' όπου αναμένεται αύξηση των επιτοκίων» σχολιάζει ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος trading και παραγώγων στην Charles Schwab.

Ο δείκτης Dow Jones industrial

υποχώρησε κατά περίπου 100 μονάδες στο ξεκίνημα, με τις μετοχές των 3M και Travelers Companies να «οδηγούν» την πτώση, αντισταθμίζοντας τα κέρδη από την McDonald's και την Microsoft.

Ο S&P 500 υποχωρεί περίπου 0,4% έχοντας ανοίξει οριακά υψηλότερα, με ώθηση από τις ενεργειακές μετοχές ωστόσο η πτώση στις ιατροφαρμακευτικές μετοχές ασκεί πιέσεις στον δείκτη.

Οριακές διακυμάνσεις για τον τεχνολογικό Nasdaq.

Στο ταμπλό η μετοχή της General Electric ανακοίνωσε μεικτά αποτελέσματα, καταγράφοντας μεγαλύτερα κέρδη από τα αναμενόμενα αλλά λιγότερα έσοδα.

«Τα αποτελέσματα της GE δεν ήταν πολύ καλά και το γεγονός ότι υποβάθμισαν τους στόχους για το τέλος του έτους δεν βοηθά» σχολιάζει ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος στην First Standard Financial.

Ανοδικά κινείται και η Microsoft χάρη στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. «Αλλά αν βγάλει κανείς τη Microsoft από τη γενική εικόνα βλέπουμε απογοητευτικά αποτελέσματα» σχολιάζει ο Adam Sarhan, CEO της Sarhan Capital. «Επομένως η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί στις αγορές μέχρι να δούμε θετικότερες αντιδράσεις στα αποτελέσματα» προσθέτει.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η ομιλία του προέδρου της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, ο οποίος θα έχει αργότερα ομιλία.
Στην αγορά πετρελαίου, η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 0,24% στα 50,51 δολάρια το βαρέλι, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα