Πετρόπουλος: Σύντομα η ρύθμιση για τις 120 δόσεις


Πανηγυρισμούς για την απόδοση του ασφαλιστικού συστήματος και εξαγγελίες για νομοθέτηση της πολυδιαφημισμένης ρύθμισης για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και για την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας συμπεριέλαβε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Τάσος Πετρόπουλος ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

«Σχεδιάζουμε μέτρα ανακούφισης για τους οφειλέτες και προσδοκούμε να πάρουμε μέτρα για την κοινωνική ανταποδοτικότητα και αναφέρομαι στα τμήματα των συντάξεων με μικρότερες αποδόσεις»

είπε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας για να συνεχίσει «Η κατάσταση εισπράξεων είναι ενθαρρυντική. Κάθε χρονιά εχουμε καλύτερες επιδόσεις και στην διαχείριση των αποθεματικών του ΕΦΚΑ και αυτό μας δίνει έδαφος για να υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε στην έναρξη της κυβερνητικής μας θητείας».

«Ήρθε η ώρα αυτό που υποσχεθήκαμε να το διαχειριστούμε με τρόπο δίκαιο και η δικαιοσύνη φαίνεται στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δηλαδή στις εισφορές επι του καθαρού εισοδήματος» είπε σε άλλο σημείο επιμένοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε και δεν αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές. «Στο 88% οι εισφορές δεν ξεπερνούν τα 200 ευρώ μηνιαίως. Πριν το 2015 το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν 28%».

Παράλληλα ο ίδιος υποστήριξε ότι οι απονομή συντάξεων κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Αναφορικά με την ρύθμιση οφειλών με εως 120 δόσεις είπε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των νομοτεχνικών βελτιώσεων και σύντομα το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή επισημαίνοντας ότι έχει λάβει και το πράσινο φως των Θεσμών.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση θα φέρει ρύθμιση ώστε να μην σταματήσει η καταβολή της σύνταξης χηρείας μετά την παρέλευση 3 ετών (σσ εντός Μαΐου)

ΝΔ: Μάλλον αναφέρεται σε άλλη χώρα

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Νότης Μηταράκης υποστήριξε ότι η εικόνα που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός αφορά μια άλλη χώρα και εξήγησε:

«Αναφέρετε ότι εκδίδετε συντάξεις αλλά η αλήθεια είναι ότι δίνετε προσωρινές συντάξεις και τους εγκαταλείπετε με αυτές για αρκετούς μήνες. Δεν εκδίδονται συντάξεις χηρείας κ.α. εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ μας καταγγέλλουν ότι κλείνετε φακέλους ελλιπείς για να μην φαίνονται ως εκκρεμείς συντάξεις. Επι 4 χρόνια μειώνετε συντάξεις και αυξάνετε τις εισφορές».

Κίνημα Αλλαγής: Παραπλανητική η ρητορική της κυβέρνησης

Επίσης, από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε ότι οι ρητορική της κυβέρνησης περι αυξήσεων στις συντάξεις είναι παραπλανητική καθώς όταν αναφέρονται στις συντάξεις προ του 2015 αποφεύγουν να προσμετρήσουν το ΕΚΑΣ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε.

«Μην μας ξαναπείτε για τους κάδους που έτρωγαν τα πεινασμένα παιδία προ του 2015. Δεν έχετε καταλάβει ότι και σήμερα υπάρχουν αυτοκτονίες και μαγκάλια αλλα εμείς δεν σας καταγγέλλουμε. Αφήστε λοιπόν τα επικοινωνιακά τερτίπια και απαντήστε» σημείωσε ο ίδιος αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου πριν από λίγες ημέρες όταν υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την πλειοψηφία των ελλήνων που έτρωγε από τα σκουπίδια.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα