Περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων προαναγγέλει η Fed

Η «αρκετά ισχυρή» έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ υποστηρίζει τη «διαδρομή» των σταδιακών αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester.

H Mester εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι το βασικό επιτόκιο της Fed

πρέπει να κινηθεί σταδιακά προς ένα ουδέτερο επίπεδο.

Παράλληλα, η ίδια εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει στο 2% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Από τη μεριά του, ο Kaplan της Fed Ντάλας δήλωσε τα εξής: «Πιστεύω ότι υπό το πρίσμα των οικονομικών επιδόσεων θα πρέπει να προχωρήσουμε προς ένα ουδέτερο επίπεδο... κάτι που μου λέει ότι μέσα στους επόμενους εννέα έως δώδεκα μήνες θα πρέπει να αυξήσουμε το βασικό επιτόκιο ενδεχομένως τουλάχιστον τρεις ακόμη φορές, ίσως τρεις ή και τέσσερις φορές».

Νωρίτερα σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είχε ανακοινώσει ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ επιταχύνθηκε τον Αύγουστο και ότι οι μισθοί κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε διάστημα μεγαλύτερο των εννέα ετών.\

«Όλα αυτά που έδειξε σήμερα αυτή η έκθεση για τις θέσεις εργασίας με κάνουν απλά να επαναβεβαιώνω αυτή την άποψη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο αντίκτυπος των μέτρων τόνωσης που έλαβε η Fed θα εξασθενίσει το 2019 και το 2020.

Παράλληλα, ο Kaplan υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι διαρθρωτικοί παράγοντες θα μετριάσουν τις γενικές πληθωριστικές πιέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περισσότερες, Fed,perissoteres, Fed