Περίεργη υπόθεση διάρρηξης και κλοπής σε νοσοκομείο της Αττικής

Μια περίεργη υπόθεση διάρρηξης και κλοπής συνέβη την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, «γεννώντας» προβληματισμό στο περιβάλλον του νοσηλευτικού ιδρύματος όχι για το συμβάν αυτό καθεαυτό αλλά για τη συνέχειά του και το τι ακολούθησε.

Κι αυτό διότι το γεγονός έχει κρατηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους – είναι ενδεικτικό πως δεν ειδοποιήθηκε ούτε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, έγινε διάρρηξη σε κτήριο μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής στο

οποίο φιλοξενείται δομή ανοιχτού τύπου για ψυχικά ασθενείς στο πλαίσιο της λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής. Οι εργαζόμενοι της δομής διαπίστωσαν την «εισβολή» στο κτήριο και την κλοπή κάποιων αντικειμένων από το χώρο όπως ηλεκτρονικού υπολογιστή, μουσικών οργάνων κα. Ωστόσο, το θέμα δεν έλαβε περαιτέρω έκταση από τους αρμόδιους της δομής, της κλινικής, του νοσοκομείου. Δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία ούτε καταγράφηκε το συμβάν. Ειδοποιήθηκαν μόνο οι χρήστες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας πως δεν θα μπορέσουν για κάποιες ημέρες να πηγαίνουν στη δομή για τις θεραπευτικές συναντήσεις και δραστηριότητες τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο συμβάν – η μεγάλη έκταση του περιβάλλοντος χώρου του συγκεκριμένου νοσοκομείου, η διασπορά των κτηρίων μέσα στα δεκάδες στρέμματα και η αδυναμία των εργολαβικών εργαζομένων της φύλαξης να καλύψουν όλους τους χώρους του νοσοκομείου ενδεχομένως να «δικαιολογούν» κάποια τέτοια περιστατικά.

Μάλιστα, κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού είχε σημειωθεί και πάλι σε κλινική του νοσοκομείου πριν από τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, γεννά απορία εντός κι εκτός νοσοκομείου, η διαχείριση του τελευταίου συμβάντος. Για ποιο λόγο επιλέγει η διοίκηση ενός νοσηλευτικού ιδρύματος να μην αναφέρει το γεγονός και να μη ζητήσει τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών; Ενδέχεται να γνωρίζει τι ακριβώς έγινε και από ποιους; Εν τέλει είτε γνωρίζει είτε όχι, τι εξυπηρετεί η απόκρυψη του συμβάντος; Σχετίζεται η μη αναφορά του συμβάντος με μία τακτική που ακολουθούν ολοένα περισσότεροι επικεφαλής νοσοκομείων να «κρύβουν κάτω από το χαλί τα όποια προβλήματα του νοσοκομείου τους» όπως καταλογίζεται από τους εργαζόμενους, ώστε να μη γίνονται και οι ίδιοι «στόχος» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας;

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα