Παπαδημητρίου: Στις αρχές του χρόνου το νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα


Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξε ότι το σχέδιο νόμου θα είναι έτοιμο εντός του Ιανουαρίου ενώ θα ακολουθήσουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και το Ταμείο Μικροπιστώσεων.

Ειδικότερα εξήγησε ότι το πρόγραμμα μικροπιστώσεων θα περιλαμβάνει δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχουν αναπτυχθεί στοχευμένες δράσεις σε ΕΕ, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Αυστραλία και Ισραήλ για προσέλκυση επενδύσεων. Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή για την οικονομική της ανάταξή» και πρόσθεσε «Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τις σειρήνες των μικροσυμφερόντων να σταθούν εμπόδιο στην επιτάχυνση της οικονομικής πορείας της χώρας. Για το έτος που έρχεται είναι εθνικό καθήκον να μπορέσουμε να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να μπορούμε του χρόνου τέτοιο καιρό να πάρουμε αποφάσεις που θα έχουν μονιμότητα μέσα στο χρόνο προς την κατεύθυνση της ανακούφισης του ελληνικού λαού, μετά από τόσα χρόνια κρίσης. Εκείνα που χρειαζόμαστε περισσότερο απ' όλα είναι η κοινωνική σταθερότητα και η εθνική συνεννόηση για να πετύχουμε το στοίχημα της ανάπτυξης».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα