Πάνω από 510 συναντήσεις B2B στο 1ο Greek Tourism Workshop της Ιορδανίας

Ανοίγει η τουριστική αγορά της Ιορδανίας προς την Ελλάδα. Τούτο κατέδειξε η διοργάνωση του 1ου Greek Tourism Workshop στο Αμμάν της Ιορδανίας στο οποίο συμμετείχαν 179 τουριστικοί πράκτορες και Tour Operators της χώρας. Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση Greek Tourism Workshop

στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, καθώς και επικεφαλής τουριστικών φορέων της Ιορδανίας, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο πολυτελές Amman Rotana Hotel στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Οι εργασίες του workshop, στο οποίο διενεργήθηκαν πλέον των 510 επιχειρηματικών ραντεβού, κατέγραψαν το έντονο ενδιαφέρον των Ιορδανών για ταξίδια στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος των B2B συναντήσεων, έλαβε χώρα το παραδοσιακό Gala Dinner της εκδήλωσης στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν: ο εκτελών χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Τουρισμού της Ιορδανίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Κληρονομιάς κ. ISSA GAMMOH, ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Τουρισμού της Ιορδανίας κ. ABED RAQQAZ ARABIAT, ο Πρέσβης του Χασιμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Ελλάδα κ. FAWAZ AL EITAN, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιορδανίας κ. MUHAMMAD SAMIH και ο Πρόεδρος της Ένωσης Tour Operators της Ιορδανίας κ. AWNI KAWAR. Από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: η Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιορδανία κα Ιωάννα Κριεμπάρδη και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας.

Στόχος της εκδήλωσης, που είχε την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ήταν η γνωριμία των Ιορδανών opinion makers και leaders με τους ελληνικούς προορισμούς και την ελληνική υποδομή φιλοξενίας με στόχο την επανεκκίνηση και ταχεία άνοδο της τουριστικής αγοράς της Ιορδανίας προς την Ελλάδα, αλλά και τη συνακόλουθη ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας.

Υπογραμμίζεται ότι το 1ο Greek Tourism Workshop στο Αμμάν της Ιορδανίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και παρακαταθήκη προβολής του ελληνικού προορισμού στην τουριστική αγορά της Ιορδανίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Κληρονομιάς κ. ISSA GAMMOH, ανέπτυξε τους στενούς δεσμούς των δύο λαών και τις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται μεταξύ των δύο χωρών στο κομμάτι του τουρισμού, δυνατότητες που επαυξάνονται λόγω του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας στον τομέα της παροχής υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών. Σημείωσε δε ότι αυτή η σχέση δύναται να είναι αμφίδρομη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, στο πλαίσιο της ομιλίας του, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού προορισμού και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, τις προοπτικές επιμήκυνσης της ελληνικής τουριστικής σεζόν μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τον ελληνικό πολιτισμό, τις υψηλές προοπτικές προσφοράς πακέτων οικογενειακών διακοπών, την ελληνική γαστρονομία, τις μεγάλες δυνατότητες shopping στην Ελλάδα (tax free κ.ά.), το yachting κ.λ.π.

Επισημαίνεται τέλος, ότι από ελληνικής πλευράς στο 1ο Greek Tourism Workshop στο Αμμάν της Ιορδανίας συμμετείχαν, πέραν των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι Περιφέρειες: Νοτίου Αιγαίου ως Τιμώμενη Περιφέρεια, Κρήτης και Πελοποννήσου, οι οποίες στο πλαίσιο του Gala Dinner της εκδήλωσης παρουσίασαν στο ιορδανικό επαγγελματικό τουριστικό κοινό και τα τοπικά media, τους προορισμούς τους δια των εκπροσώπων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα