Πακέτο διάσωσης ποδοσφαιρικών συλλόγων ύψους 6 δισ. ευρώ ολοκληρώνει η UEFA

Η UEFA σχεδιάζει πακέτο ύψους 6 δισ ευρώ για τη διάσωση «προβληματικών» οικονομικά ευρωπαϊκών ομάδων ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το σχέδιο της UEFA συμπεριλαμβάνει μηχανισμό χρηματοδότησης 2 έως 6 δισ. ευρώ, ταμείο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων και νέους κανόνες για το οικονομικό fair play

Σύμφωνα

με την πρόταση, οι σύλλογοι θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια με χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού και θα έχουν την ικανότητα αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων χρεών για παρατεταμένες περιόδους 5 έως 7 ετών. Η UEFA έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τη Centricus Asset Management για τη χρηματοδότηση του πακέτου.

Το νέο πακέτο διάσωσης αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για πολλούς συλλόγους οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία λόγω των άδειων γηπέδων και των περιορισμένων συμβολαίων τηλεοπτικών μεταδόσεων. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Deloitte, τα έσοδα της ευρωπαϊκής αγοράς ποδοσφαίρου μειώθηκαν κατά 13% στα 25,2 δισ ευρώ. 

Η πανδημία έπληξε ακόμη και τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ όπως την ισπανική Barcelona η οποία δεν κατάφερε να βρει τα αναγκαία χρήματα για να επεκτείνει το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι. Ο -κατά πολλούς- καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία υπέγραψε συμβόλαιο με τη γαλλική Paris Saint-Germain.

Το πλάνο της UEFA θα προσπαθήσει να περιορίσει το ολιγοπώλιο των πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων όπως Chelsea, Manchester City και Paris Saint-Germain οι οποίες συγκεντρώνουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό «ακριβών» παικτών, μέσω της θέσπισης ενός salary cap (πλαφόν αμοιβών).

Διαβάστε ακόμα:

Ντάνι Ζιβ – Plasan Sasa: Το σχέδιο των Ισραηλινών για την ΕΛΒΟ

Οι 15 κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία – Aνεξάρτητα από τον κορωνοϊό

e-ΕΦΚΑ: Πότε ξεκινά ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης για δικηγόρους και λογιστές

Keywords
Τυχαία Θέματα