Π. Κυπριανού: Έχουμε κάνει την προσφορά μας για την Hellenic Seaways και περιμένουμε

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Την αλλαγή πολιτικής των ναυτιλιακών εταιρειών που ασχολούνται με επιβατηγό ναυτιλία προέβλεψε ο Πωλ Κυπριανού υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Ομίλου Grimaldi στο πλαίσιο της συνάντησης των 22 Propeller Clubs της Ιταλίας με το Propeller Club Πειραιά που πραγματοποιήθηκε ςστο «Knossos Palace».

«Τα πλοία του μέλλοντος που καλύπτουν τις γραμμές της Αδριατικής θα έχουν μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα φορτίων και λιγότερο

επιβατών. Πλέον ο τουρίστας μπορεί αν πηγαίνει στο νησί προορισμού του αεροπορικώς. Δεν χρειάζεται πλέον να πάρει αυτοκίνητο αφού νοικιάζει ΙΧ στον τελικό του προορισμό. Παλιά για να πας από τη Νάπολη σε κάποιο ελληνικό νησί έπρεπε πρώτο να πάνε με ΙΧ σε ιταλικό λιμάνι να περάσουν Πάτρα να πάνε Πειραιά και να πάρουν πλοίο. Τώρα ταξιδεύουν αεροπορικώς. Την ίδια ώρα η ανάγκη μεταφοράς προϊόντων μέσω θαλάσσης αυξάνει» και προσέθεσε: «Η ανάγκη για μεγαλύτερα πλοία προκύπτει και για λόγους οικονομίας κλίμακος. Δεν θα φθάσουμε σε mega ships αλλά σίγουρα σε μεγαλύτερης από τις σημερινές χωρητικότητες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συγχωνεύσεις που θα γίνουν στον κλάδο των θαλασσίων μεταφορών τις οποίες χαρακτήρισε αναγκαίες λόγω του έντονου ανταγωνισμού από τις αεροπορικές εταιρείες και συμπλήρωσε:

«Χρειάζεται προσαρμογή στα προκλήσεις. Αν δεν προσαρμοστείς, πεθαίνεις επιχειρηματικά».

Όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στην ΗSW τον πλήρη της οποίας θέλει να πάρει ο Όμιλος Γκριμάλντι μέσω των Μινωϊκών που κατέχουν ήδη το 48,5% δήλωσε: «Έχουμε κάνει την προσφορά μας και περιμένουμε. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο. Δεν έχουμε άλλη πληροφόρηση. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για τα η λήψη απόφασης από την πλευρά της τράπεζας».

Keywords
Τυχαία Θέματα