Οριακές απώλειες για χρυσό καθώς καλπάζει το δολάριο

Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, καθώς η άνοδος του δολαρίου επιβάρυνε τις αγορές στο πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,2% ή 2,30 δολ. στα 1.225,30 δολ. ανά ουγγιά.

Το δολάριο ενισχύθηκε εν μέσω των νέων ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, μετά από χθεσινό δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ

σχεδιάζουν την επιβολή δασμών στα εναπομείναντα κινεζικά προϊόντα αξίας 257 δισ. δολ.

Σε νέο υψηλό έτους το δολάριο

Η επίσημη ανακοίνωση για τους συγκεκριμένους δασμούς αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019.

Σε συνέντευξή του στο «FOX News», ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποίησε ότι έχει ετοιμάσει νέους δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν δεν καταστεί εφικτή μια συμφωνία με την Κίνα, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί μια «σπουδαία συμφωνία».

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το ευρώ, στον απόηχο και των προκαταρκτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο του 2018, που αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι ανάπτυξης 0,4% του προηγούμενου τριμήνου και έναντι των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 0,4%.

Παράλληλα, σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,7%, από 2,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 και έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για ανάπτυξη 1,8%.
Παράλληλα, ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα προσέφεραν και ορισμένα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα