Ολλανδία: Χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια εντός ΕΕ

Τη χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια εντός ΕΕ από αύριο ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της χώρας σε ανακοίνωσή του, πλέον οι ταξιδιωτικές συστάσεις των ολλανδικών αρχών δεν θα βασίζονται αποκλειστικά στους δείκτες νόσησης, που καθιστούσαν τις διακοπές στην Ισπανία ή την Πορτογαλία ουσιαστικά αδύνατες.

Τονίζεται δε ότι η απόφαση ελήφθη χάρη στο σχετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμών της τάξης του 50% στην ΕΕ και τα διαχειρίσιμα ποσοστά πληρότητας στα νοσοκομεία της Ολλανδίας.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι από τις 27 Ιουλίου

αρνητική σύσταση «θα εκδίδεται μόνο σε χώρες με μια ανησυχητική νέα μετάλλαξη του ιού που δεν έχει ακόμη διαδοθεί στην Ολλανδία».

Ωστόσο, η Ολλανδία θέλει να αποφύγει κάθε νέο κύμα αυτό το φθινόπωρο, γι’ αυτό και από τις 8 Αυγούστου οι ταξιδιώτες ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει κατά την επιστροφή τους να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού και να τηρούν μια περίοδο καραντίνας, ανάλογα με την κατάσταση της χώρας που έχουν επισκεφθεί.

«Όλοι μπορεί να μεταφέρουμε τον ιό στη βαλίτσα», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, Ούγκο ντε Γιονγκ.

Ακυρώνονται τα φεστιβάλ

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όλες οι εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ που διαρκούν πάνω από 24 ώρες, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα αναζωπύρωση στα κρούσματα του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι για το 2021 ακυρώνονται μουσικά φεστιβάλ που είναι διεθνώς γνωστά, όπως εκείνα του Lowlands, Mysteryland και Down the Rabbit Hole, τα οποία είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο.

«Δυστυχώς, δεν είναι λογικό να αφήσουμε αυτές τις εκδηλώσεις να συνεχιστούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη «σε διαβούλευση με τον τομέα των εκδηλώσεων».

Η κυβέρνηση εκτιμά πως το να υποβάλει σε τεστ όλο το 24ωρο τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ θα ήταν πολύ περίπλοκο να οργανωθεί σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

Οι εκδηλώσεις που διαρκούν περισσότερες από 24 ώρες είχαν ήδη ανασταλεί έως τις 13 Αυγούστου. Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση έως το τέλος του έτους.

Σήμερα, η Ολλανδία κατέγραψε περίπου 4.600 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έναν αριθμό μικρότερο από τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών. Η χώρα των 17 εκατ. κατοίκων μετρά πλέον 1,8 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού και 17.807 νεκρούς.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΣΦΑ: Νέα δεδομένα στον διαγωνισμό για τον Σταθμό Συμπίεσης στην Αμπελιά

Νίκος Σταθόπουλος (BC Partners): «Υπάρχουν κι άλλες Pharmathen στην Ελλάδα»

«Μπλόκο» (ξανά) στην Εκκλησία από τον δήμο για τα ιερά φιλέτα της Βουλιαγμένης

Keywords
Τυχαία Θέματα