Οι προσδοκίες για χαλάρωση της FED φέρνουν κέρδη στη Wall Street

Αδύναμα κρίθηκαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, ωστόσο ενίσχυσαν σημαντικά τις προσδοκίες χαλαρότερης νομισματικής πολιτικής από την Fed, οδηγώντας τους δείκτες της Wall Street σε θετικό κλείσιμο με σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο κατά 263 μονάδες ή 1,02% στις 25.983 μονάδες, οδηγούμενος από την άνοδο της Microsoft και

της Apple. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,05% στις 2.873 μονάδες, με τον τομέα της τεχνολογίας να υπεραποδίδει. Ο Nasdaq Composite σημείωσε κέρδη κατά 1,66% στις 7.742 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 4,7%, στην μεγαλύτερη εβδομαδιαία του άνοδο από τον Νοέμβριο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 4,4%, ενώ ο Nasdaq κατά 3,9%.

Κυρίαρχη στη σημερινή συνεδρίαση η κακή επίδοση στην αγορά εργασίας. Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 75.000 θέσεις εργασίας το Μάιο, και αυτή ήταν η δεύτερη φορά σε τέσσερις μήνες που η αύξηση της απασχόλησης ανήλθε σε λιγότερες από 100.000 θέσεις εργασίας. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 180.000 θέσεων εργασίας. Η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε επίσης.

Οι προσδοκίες της αγοράς για μείωση του επιτοκίου Fed τον Ιούνιο αυξήθηκαν στο 27,5% από 16,7% μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME. Όσον αφορα τον Ιούλιο οι πιθανότητες αυξάνονται στος 79%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται επίσης στις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και του Μεξικού που συνεχίζονται και το ενδεχόμενο επιβολής δασών.

Ο πρόεδρος Τραμπ σε ανάρτησή του ανέφερε ότι "υπάρχει μια καλή ευκαιρία" οι δύο χώρες να έρθουν σε συμφωνία, κάτι που θα απέτρεπε την αμερικανική διοίκηση να επιβάλει δασμούς ύψους 5% σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό στις ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα