Οι γερμανικές κάλπες κλόνισαν την εμπιστοσύνη κι οδήγησαν το ευρώ σε χαμηλό μήνα

Το ευρώ υποχώρησε στα 1,18 δολάρια, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αποκλιμακώνουν τις θέσεις τους, επιλέγοντας αντ' αυτού, την νέα τακτική με πιέσεις πωλήσεων, πριν την ομιλία της προέδρου της Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν, την Τρίτη.

Αυτό που ξεκίνησε ως αυθόρμητη αντίδραση μετά τις γερμανικές εκλογές φαίνεται να έχει γίνει ευρύτερο χτύπημα στις πεποιθήσεις των "ταύρων" του ευρώ. Η ανησυχία

ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να αποτυπώσει επαρκώς στην επόμενη συνεδρίασή της την άμβλυνση της πολιτικής κινήτρων, βαραίνει το κλίμα, εν μέσω αυξανόμενων εικασιών ότι το επίπεδο του 1,20 δολαρίων σηματοδοτεί το όριο ανοχής της κεντρικής τράπεζας για κέρδη στο κοινό νόμισμα.

Οι επενδυτές με μεσοπρόθεσμη έκθεση στο ευρώ είδαν τις αξίες να μειώσουν τις προσδοκίες τους, δεδομένης της τελευταίας επιθετικής ρητορικής της Fed, [πυ αναφέρθηκε στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις των ΗΠΑ και τις πιθανότητες η ΕΚΤ να διατηρήσει το χαμηλό επίπεδο επιτοκίων στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους traders νομισμάτων στην Ευρώπη και το Λονδίνο. Η αδυναμία του ευρώ να πραγματοποιήσει ένα σημαντικό ράλι κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου πολέμου δηλώσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας ενέσπειρε επίσης αμφιβολίες για το αν μπορεί να δοκιμάσει εκ νέου το επίπεδο των 1,20 δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα