Ο Τσακαλώτος ετοιμάζεται για αγωγές και οι αγορές μας χορεύουν

Το Ελληνικό, η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική, η επένδυση του Qatar, η επένδυση στην Κασσιόπη Κέρκυρας είναι μόνο μερικές γνωστές.

Περιπτώσεις ξένων επενδυτών που υποφέρουν. Η κοινή συνισταμένη είναι μια : η διακυβέρνηση, σήμερα το συνοθύλευμα των Σύριζα- Ανελ δυσκολεύει την δράση των επενδυτών με κάθε τρόπο. Στην Χαλκιδική, υπάρχει ο τοπικός Σύριζα, το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών δραστηριοτήτων ( όπου οι διαχειριστές του διασύρουν τους δημοσιογράφους

που υποστηρίζουν την επένδυση ) και φυσικά οι αφελείς που σύρονται από την τοπική βουλευτή. Η ιστορία στην Χαλκιδική κρατάει χρόνια. Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν διώξει την Tvx πρωτοστατούν και στις σημερινές εκδηλώσεις. Το κίνητρο τους φυσικά δεν είναι ευδιάκριτο και σίγουρα δεν είναι το αρσενικό ούτε το περιβάλλον. Θέλουν η σημερινή διακυβέρνηση να πάρει προμήθεια από την πώληση σ άλλο επενδυτή, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν ; ( Βλέπε πώληση επί ΓΑΠ σε Α Τάνι και μετέπειτα πώληση σε Εl Dorado ).

Οι τελευταίες συναλλαγές με μεσάζοντες είναι άγνωστες σε δυτικές χώρες. Όταν, όμως, βρίσκεσαι σε Μνημόνιο, οι κάθε είδους τοκογλύφοι επιβάλλουν αυτού του είδους τις συναλλαγές.

Γιατί, όμως, οι περισσότεροι ξένοι επενδυτές τρέπονται σε φυγή από την Ελλάδα ; Ας πάρουμε τις τράπεζες. Τι κατέθεσε στις 14 Αυγούστου 2017 ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος ; Αύξηση του ορίου ασφαλιστικής κάλυψης για τα μέλη του ΤΧΣ στα 100 εκατ. ευρώ απο 50 εκατ. ευρώ προηγουμένως- για την κάλυψη έναντι αγωγών. Γιατί αυξήθηκε το όριο ; Διότι το 2015, η κυβέρνηση και το ΤΧΣ μηδένισε επενδυτικά προϊόντα (Warrants ) και έσβησε επενδυτικά δικαιώματα επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους με 40 δισ. ευρώ.

Περαιτέρω μετά την 3η ανακεφαλαιοποίηση, η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην ανακάμψουν οι τράπεζες ( εξωδικαστικός Μηχανισμός, AQR). Όταν σε μηδενίζουν λοιπόν τι συμπεριφορά δείχνουν επενδυτές, όπως κάτι καλόπαιδα σε hedge fund ; Παρά τα θρυλούμενα για την στήριξη τα παιδιά με τα μαύρα γυαλιά και τα κοστούμια ποτέ δεν συμπάθησαν το κ. Τσίπρα, ειδικά γιατί έχασαν, ως αφελείς το α΄ εξάμηνο του 2015. Ότι έσπειρε ο Σύριζα- ΑΝΕΛ, τώρα το θερίζει. Και, όπως δείχνει η εικόνα του ΧΑ μάλλον θα χρειαστεί να συνθηκολογήσει πικρά για τις συμπεριφορές στην El Dorado, Eλληνικό. Όταν μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση συναλλάσσεται με φίλια Μέσα και επιχειρηματίες για να πλήξει τις τράπεζες, αυτό το βλέπουν όλοι. Σίγουρα τα παιδιά με τα μαύρα γυαλιά ( Goldman Sachs) δεν θα εκείνα που θα χορεύουν όταν θα βαράνε τα νταούλια.... Οι αγορές ποτέ δεν χορεύουν. Παίζουν οι ίδιες την μουσική όταν υπάρχουν τα περιθώρια από τις κεντρικές τράπεζες. Και ο κίνδυνος είναι η μουσική να σταματήσει να παίζει με την Ελλάδα να διαθέτει υψηλή ανεργία και να μην έχει αποταμιεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα