Ο Τόσκας τα βάζει με την ΕΛΑΣ και οι αναρχικοί τα σπάνε ανενόχλητοι


«Κάντε συλλήψεις και προσαγωγές» ήταν οι χθεσινές εντολές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ μετά το χαοτικό σκηνικό στην Ερμού με τις ομάδες αναρχικών να επελαύνουν και να σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους, αλλά και τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με την Αστυνομία απούσα και σε αδράνεια. Ουσιαστικά, ο υπουργός αποτινάσσει το μανδύα των ευθυνών από πάνω του υποστηρίζοντας ότι εδώ και μήνες έχει αλλάξει το δόγμα αντιμετώπισης των μπαχαλάκηδων και ζητά συλλήψεις,

όμως οι αστυνομικοί, δεν τον ακούνε και παρουσιάζουν συνεχώς αστείες δικαιολογίες για κάθε αστοχία. Έτσι, η εικόνα μερικών δεκάδων μπαχαλάκηδων να αλωνίζουν στην Αθήνα, να καίνε και να σπάνε περιουσίες με τους αστυνομικούς απλά να τους επιτηρούν δεν είναι, λένε από την Κατεχάκη, εντολές Τόσκα αλλά πρωτοβουλίες των ίδιων των αστυνομικών!

Η αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ να διαχειριστεί την κατάσταση που προέκυψε από τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές της Λάρισας οδηγεί σε βιαστικές και σπασμωδικές αντιδράσεις αλλά και «ψυχροπολεμικής» ατμόσφαιρας μεταξύ υπουργείου και ενστόλων.

Ενδεικτικά ήταν όσα είπε το βράδυ της Τετάρτης σε εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Τόσκας όταν κατηγόρησε ανοιχτά τους συνδικαλιστές για «επιπολαιότητες» και για «εργολαβικές παρεμβάσεις».

«Υπάρχουν συνδικαλιστές που κατά καιρούς κάνουν τους νομικούς και τους προστάτες των θεσμών. Η δουλειά τους είναι άλλη και καλό είναι να μην πέφτουν σε λάθη αστεία και επιπολαιότητες έξω απο κάθε θεσμική ιδιότητα. Να σταματήσουν αυτές τις παρεμβάσεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι εργολαβικές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Είχε προηγηθεί η δήλωση στο ΘΕΜΑ 104,6 του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκου ότι «είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς. Ο κ. Τόσκας στέλνει το μήνυμα της ανοχής».

Τελικά στους δρόμους θα βγουν επιπλέον 45 αστυνομικοί

Άρον-άρον βγαίνουν στους δρόμους όπως ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Τόσκας συνολικά 200 αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. Βέβαια, το αρχικό πλάνο προέβλεπε επιπλέον 200 που όμως δεν βρέθηκαν ποτέ και ουσιαστικά στις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στο κέντρο της Αθήνας προσετέθησαν μόλις 45 (!) γεγονός που οδηγεί τον υπουργό σε νέες συσκέψεις με τους επιτελείς έτσι ώστε να βρεθεί η λύση και να μαζευτούν- κατόπιν εορτής – τα ασυμμάζευτα.

«Πηγές» κοντά στον Νίκο Τόσκα αναφέρουν στο protothema.gr ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν θα ανεχτεί πλέον δικαιολογίες για τις αποτυχημένες ενέργειες της Αστυνομίας με προφάσεις τύπου «δεν γίνονται συλλήψεις γιατί οι αστυνομικοί φορούν βαριές εξαρτήσεις και δεν μπορούν να τρέξουν και να κυνηγήσουν τους κουκουλοφόρους ή έβρεχε και δεν μπορούσαν να κινηθούν οι μηχανές της ΔΙ.ΑΣ ή έπεφταν κεραυνοί και δεν ακούγαμε τις χειροβομβίδες που έσκαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες οι αντιεξουσιαστικές ομάδες θα κλιμακώσουν τις δράσεις τους όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πόλεις της επαρχίας με καταλήψεις, καταδρομικές επιχειρήσεις, φωτιές και σπασίματα μέχρις ότου η πολιτεία να υποκύψει και να κάνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου για μεταγωγή από τις φυλακές της Λάρισας στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία φέρεται να έχει μπλοκάρει και να χάνεται στη μετάφραση μεταξύ υπουργού, αξιωματικών και μάχιμων αστυνομικών για το ποιος τελικά φταίει. «Το επιχειρησιακό πλάνο είναι σωστό. Απλά κάποιοι αστυνομικοί δεν το εφαρμόζουν όπως πρέπει» λένε από το υπουργείο ενώ οι αστυνομικοί απαντούν ότι αυτοί εκτελούν εντολές που δίνονται από τα υψηλά κλιμάκια.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα