Ο Πουτζδεμόν αποδέχεται τις εκλογές του Δεκεμβρίου - Δεν ζητά άσυλο

Ηλθα στο Βέλγιο για να θέσω το καταλανικό ζήτημα στην "καρδιά" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπογράμμισε ο ηγέτης των αυτονομιστών της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν στις πρώτες του δηλώσεις από το Βέλγιο.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αποδέχεται τη «δημοκρατική πρόκληση» της 21ης Δεκεμβρίου.

Ένα "μέρος της καταλανικής κυβέρνησης" θα παραμείνει στην Καταλονία για να συνεχίσει τις πολιτικές της δραστηριότητες, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν προσπαθεί να ξεφύγει

από τη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι ο καταλανός ηγέτης διέφυγε για τη Γαλλία και από εκεί στο Βέλγιο, μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155 από την ισπανική κυβέρνηση και την παύση της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας την προηγούμενη Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στην οποία προχώρησε το κοινοβούλιο της περιφέρειας στις 27 Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Μερικές ώρες αφού το καταλανικό κοινοβούλιο είχε ψηφίσει τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας, η ισπανική κυβέρνηση διέλυσε το κοινοβούλιο, καθαίρεσε την κυβέρνηση και όρισε τη διεξαγωγή περιφερειακών βουλευτικών εκλογών για τις 21 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα