Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας κρατά το μέλλον σας στα χέρια του

Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην αχανή Ρωσία. Το όνομά του Alexey Mordashov. Έχτισε την περιουσία του που σήμερα ανέρχεται σε 18,5 δισ. δολ. με μόχθο και ιδρώτα στη βιομηχανία χάλυβα. Τώρα αυτό που επιδιώκει είναι να σφυρηλατήσει... μυαλά και καριέρες από την προσχολική ηλικία μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης.

Ο κυριότερος μέτοχος της Severstal PJSC, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χάλυβα στη Ρωσία

από πλευράς κεφαλαιοποίησης, στρέφει το ενδιαφέρον του στην online εκπαίδευση και στρατολόγησης εργατικού δυναμικού, ξεκινώντας μια μονάδα που αποκτά νεοφυείς επιχειρήσεις. Αυτή επενδυτική διαφοροποίηση του Mordashov ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα, ένα οικοσύστημα που θα βοηθά το άτομο να αναπτύσσεται, ξεκινώντας από τον παιδικό σταθμό και φθάνοντας ακόμα και πέρα από τη συνταξιοδότηση», αναφέρει ο επικεφαλής της νέας μονάδας, Artem Kumpe. Ο δισεκατομμυριούχος Mordashov εμπλέκεται ενεργά σε αυτό το εγχείρημα και, όπως λέει το στέλεχός του, συζητούν σε μηνιαία βάση για τις επενδύσεις και τη στρατηγική που ακολουθούν. Ο Artem Kumpe μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο εργαζόταν για την εταιρεία λογισμικού Abbyy, επίσης στη Ρωσία.

Όπως σημειώνει το Bloombeerg, η τεχνητή νοημοσύνη, ο αυτοματισμός, η ρομποτική και γενικά η πρόοδος της τεχνολογίας έχει φέρει τα πάνω κάτω στο εργατικό δυναμικό παγκοσμίως, θέτοντας τέλος σε κάποια επαγγέλματα και ανοίγοντας άλλα.
Οι διεθνείς δαπάνες για την εκπαίδευση ξεπέρασαν τα 5 τρισ. δολ. το 2014, με την ψηφιακή εκμάθηση να αντιστοιχεί σε μόλις 2% της αγοράς, σύμφωνα με περσινή έρευνα της EdTechXGlobal και της IBIS Capital.

Η Severgroup θέλει να δημιουργήσει ένα πορτφόλιο εταιρειών online συμβουλευτικής για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τον τομέα των ανθρώπινων πόρων ώστε να μπορεί να παρέχει εκπαίδευση και υπηρεσίες που θα προάγουν την καριέρα του ενδιαφερόμενου.Κάτι σαν... δια βίου μάθηση, αναφέρει ο Kumpel.
Η Severgroup έκανε την πρώτη της αγορά startup τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της διαδικτυακής πλατφόρμας Remontnik.ru. ενώ τον Ιούλιο επεκτάθηκε Iμε την αγορά της πλατφόρμας Potok.io και στη συνέχεια της Netology Group.
Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg οι συγκεκριμένες startups τιμολογούνται στα 55 εκατ. δολ.
Σύμφωνα με τον Kumpel θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς λαμβάνουν ως παράδειγμα την Amazon.com που κατάφερε να γίνει κολοσσός στο oniline εμπόριο, πρακτικά για το τίποτα, όπως λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα