Ο νέος CEO της Qatar Airways πιστεύει ότι τη δουλειά του μπορούν να την κάνουν μόνο άνδρες

Στρέψτε τα βλέμματα και την προσοχή σας σε άλλες κατευθύνσεις, γυναίκες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways Akbar Al Baker λέει ότι μόνο ένας άνδρας θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της δουλειάς του.

Μόλις λίγη ώρα μετά την ανάδειξή του σε πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερομεταφορέα, ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους αγοριών στον κόσμο, ο Al Baker έκανε πολύ λίγα πράγματα για να αποδείξει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ, όπου η IATA

πραγματοποίησε την ετήσια συνάντησή της, ρωτήθηκε τι θα μπορούσε να γίνει για τη θλιβερή εκπροσώπηση των γυναικών στη Μέση Ανατολή. "Αυτό δεν συμβαίνει στην Qatar Airways", δήλωσε ο Al Baker στον δημοσιογράφο. Και πρόσθεσε: "Φυσικά πρέπει να τη διευθύνει ένας άνδρας, γιατί είναι μια πολύ δύσκολη θέση". Μόλις το είπε, ακούστηκαν δυνατές αντιδράσεις αποδοκιμασίας από πολλούς δημοσιογράφους στην αίθουσα.

Τα σχόλια βρίσκονται στον αντίποδα των προσπαθειών ορισμένων αντιπάλων εταιρειών, να προωθήσουν τη γυναικεία εκπροσώπηση στα ανώτερα κλιμάκια. Η ανώτατη διοίκηση της Qantas Airways Ltd. Αποτελείται κατά 40% από γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής των διεθνών πτήσεων και των συχνών πτήσεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alan Joyce. Η SkyTeam διόρισε το στέλεχος της Delta, Kristin Colvile ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα