Ο μακελάρης της Νίκαιας είχε στείλει στους συγγενείς του πάνω από €100.000 πριν την επίθεση

Πάνω από 100.000 ευρώ είχε στείλει ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ σε συγγενείς του στην Τυνησία, λίγες μόνο μέρες προτού αιματοκυλίσει τη Νίκαια, αποκάλυψε στην Daily Mail o αδερφός του δράστη.

Ο τζιχαντιστής δολοφόνος έπεισε ορισμένους φίλους του που θα ταξίδευαν στο χωριό Μσάκεν (από το οποίο καταγόταν) στην Τυνησία

να μεταφέρουν λαθραία τους πάκους με τα μετρητά στην οικογένειά του.

Παρόλο που ο Μπουλέλ έστελνε περιστασιακά μικρά χρηματικά ποσά στους δικούς του, ο αδερφός του παραδέχεται ότι έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν τόσα χρήματα.

«Ο Μοχάμεντ έστειλε στην οικογένειά μας 240.000 δηνάρια Τυνησίας τις τελευταίες ημέρες. Μας έστελνε χρήματα τακτικά, όπως κάνουν πολλοί Τυνήσιοι που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Έπειτα όμως μας έστειλε μαζεμένη αυτήν την "περιουσία". Τα λεφτά τα έστειλε παράνομα. Τα μοίρασε σε άτομα που ήξερε ότι θα γυρνούσαν στο χωριό μας και τους ζήτησε να τα δώσουν στην οικογένειά μας», είπε ο Τζαμπέρ Μπουλέλ στη βρετανική εφημερίδα.

Όπως υποστηρίζει ο αδερφός του άνδρα που βύθισε για μία ακόμα φορά στο πένθος τη Γαλλία, ο αδελφός του «δεν είναι τρομοκράτης» αλλά ένας άνθρωπος που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Το ίδιο υποστηρίζει και ο πατέρας του Μπουλέλ ο οποίος απορρίπτει τους σημερινούς ισχυρισμούς της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ότι ο γιος του έδρασε για λογαριασμό τους.

Ο Μοχάμεντ Μοντχέρ Μπουλέλ, ο γιος του οποίου σκότωσε 84 ανθρώπους την «Ημέρα της Βαστίλλης» δήλωσε σήμερα στο γαλλικό κανάλι BMF ότι ο γιος του έπασχε από βαριά κατάθλιψη. «Κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε το διάστημα 2002-2004 του προκάλεσαν νευρικό κλονισμό. Από τότε άρχισε να εξοργίζεται, να φωνάζει και να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του. Ήταν βίαιος και πολύ άρρωστος. Τον πήγαμε στον γιατρό και του έδωσε φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του μακελάρη, εξηγώντας ότι από τότε δεν ξανάγινε ποτέ ο εαυτός του.

Ο κ. Μπουλέλ είχε να μιλήσει με τον γιο του από τότε που εκείνος έφυγε από το χωριό τους στην Τυνησία, για να πάει να ζήσει στη Γαλλία. Όπως δηλώνει, ο γιος του αποκλείεται να είχε γίνει φανατικός τζιχαντιστής αφού δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την θρησκεία. Όπως και ο αδερφός του 31χρονου άνδρα, ισχυρίζεται ότι αυτό που τον ώθησε στην αποτρόπαια πράξη του ήταν τα ψυχολογικά του προβλήματα που εντάθηκαν από τότε που χώρισε με την σύζυγό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα