Ο Ερντογάν επιβάλλει κυρώσεις σε δύο Αμερικανούς υπουργούς

Η Τουρκία θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία δύο υπουργών των Ηνωμένων Πολιτειών ως αντίποινα στις κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Άγκυρας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την hurriyetdailynews.

«Το τελευταίο βήμα που έλαβαν οι ΗΠΑ στο περιστατικό του πάστορα Μπράνσον στη Σμύρνη δεν ήταν κατάλληλο για έναν στρατηγικό εταίρο. Οι ΗΠΑ έχουν επιδείξει σοβαρή ασέβεια σε αυτό το βήμα», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία σήμερα

στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για την οργάνωση γυναικών στην Άγκυρα

«Έχουμε δείξει υπομονή μέχρι χθες το απόγευμα. Σήμερα διδάσκω στους φίλους μου ότι θα παγώσουμε τα περιουσιακά στοιχεία των υπουργών δικαιοσύνης και εσωτερικών των ΗΠΑ στην Τουρκία», πρόσθεσε. «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την Τουρκία να οπισθοχωρήσει με απειλητική γλώσσα και παράλογες κυρώσεις δείχνουν ότι δεν γνωρίζουν το τουρκικό έθνος».

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας με βάση την ευθύνη τους για την εφαρμογή σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον του φυλακισμένου Μπράνσον.

Σύμφωνα με τις σημερινές κυρώσεις των ΗΠΑ, κάθε ιδιοκτησία ή ιδιοκτησία που ανήκει στον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Abdulhamit Gül και στον υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ θα αποκλειστεί.

Ο Μπράνσον, χριστιανικός πάστορας από τη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος έχει ζήσει στην Τουρκία για περισσότερο από δύο δεκαετίες, κατηγορήθηκε ότι είχε σχέσεις με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) και το FETΟ, το οποίο κατηγορεί η Άγκυρα για το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Μεταφέρθηκε σε κατ 'οίκον περιορισμό στις 25 Ιουλίου, γεγονός που προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις ακόμα και από τον Ντόνταλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα