Ο δισεκατομμυριούχος Liu, κατηγορούμενος για βιασμό, αφέθηκε ελεύθερος...

Η σύλληψη ενός κινέζου δισεκατομμυριούχου στη Μινεσότα το Σαββατοκύριακο έγινε καθώς ήταν ύποπτος για βιασμό, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, κι αύξησε τη σοβαρότητα των πιθανών νομικών κατηγοριών εναντίον ενός από τους πιο σημαντικούς και πλούσιους επιχειρηματίες της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας JD.com Inc. Liu Qiangdong τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Παρασκευής και απελευθερώθηκε μετά από 16 ώρες και πλέον αργότερα, καθώς βαρύνεται με μια κατηγορία για κάτι που αρχικά αποκαλύφθηκε μόνο ως "εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά". Η αστυνομία δημοσίευσε στη συνέχεια μια έκθεση που διευκρίνισε το ύποπτο αδίκημα ως "εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά - βιασμό, που ολοκληρώθηκε".

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Μινεάπολη John Elder δήλωσε ότι η αστυνομία κινητοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, εντόπισε τον Liu και ένα άλλο άτομο, πήρε φωτογραφίες και συνέλαβε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, χωρίς να προσδιορίσει τη ακριβή θέση του συμβάντος. Η υπόθεση διερευνάται ως βιασμός, δήλωσε, αλλά οι αρχές αποφάσισαν να μην θέσουν τον Liu υπό κράτηση και δεν επέβαλαν περιορισμούς στις μετακινήσεις κατά τη διεξαγωγή της έρευνας. Οι αρχές μπορεί να αποφασίσουν να μην απευθύνουν καθόλου κατηγορίες στον Liu, πρόσθεσε.

Ο Liu, 45 ετών, επέστρεψε στην Κίνα και την εργασία του στην JD.com, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας μετά την Alibaba Group Holding Ltd. Η επιχείρηση 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποστηρίζεται από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών titan Tencent Holdings Ltd., Walmart Inc., Alphabet Inc. της Google. Αλλά ο Liu, ο οποίος χρησιμοποιεί το αγγλικό όνομα Richard, έχει οδηγήσει την JD.com από την ίδρυσή της και την ελέγχει μέσω ειδικών δικαιωμάτων ψήφου. Δεν είναι σαφές αν και πώς τα νομικά του ζητήματα θα επηρεάσουν την επιχείρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα