Ο Dimon προειδοποιεί για αποδόσεις 5% στα αμερικανικά ομόλογα

Οντας μη ικανοποιημένος από τις προηγούμενες προειδοποιήσεις ότι οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν αποδόσεις έως 4% στα αμερικανικά ομόλογα, ο CEO της JP Morgan προχωρά ένα βήμα παραπέρα και καλεί τους επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι για άνοδο στο 5% στους 10ετείς τίτλους.

«Πιστεύω ότι τα επιτόκια θα έπρεπε να είναι 4% σήμερα» σημείωσε ο Jamie Dimon σε εκδήλωση του Aspen Institute. «Θα έπρεπε να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε επιτόκια 5% ή υψηλότερα.

Είναι μια υψηλότερη πιθανότητα από ότι νομίζουν οι περισσότεροι» πρόσθεσε.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε πρόσκαιρα πάνω από το 3% την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά υποχώρησε κάτω από το επίπεδο αυτό για τέταρτη φορά φέτος. Την ίδια ώρα, το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται κάτω από 4%, η ανάπτυξη πάνω από 4%, ενώ σημειώνεται και μια άνοδος του κρατικού δανεισμού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Dimon υποστήριξε ότι η τρέχουσα bull market μπορεί να «συνεχιστεί για δύο ή τρία χρόνια ακόμα» γιατί η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση και συνήθως οι αγορές διορθώνουν πριν από την πραγματική οικονομία.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι οι κυβερνοεπιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις ΗΠΑ σήμερα, αλλά πρόσθεσε ότι οι τράπεζες είναι καλά προετοιμασμένες.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan επανέλαβε τα σχόλια που είχε κάνει παλιότερα σχετικά με το Bitcoin, αποκαλώντας τα κρυπτονομίσματα «απάτη» και λέγοντας ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο. Πρότεινε στις κυβερνήσεις να κινηθούν για να αποκλείσουν τα κρυπτονομίσματα, καθώς δεν μπορούν να τα ελέγξουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα