Ντομπρόβσκις: Το ιταλικό δημόσιο χρέος αποτελεί μεγάλο κόστος για την οικονομία

«Το ιταλικό δημόσιο χρέος αποτελεί μεγάλο κόστος για την οικονομία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Αnsa o αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Στη φάση αυτή ζούμε σε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων, αλλά αν υπάρξει κάποια αλλαγή στην νομισματική πολιτική, αν ο πληθωρισμός αρχίσει να ανεβαίνει, όλα αυτά θα προστεθούν στο κόστος αυτό και μπορεί να προκύψει αστάθεια», πρόσθεσε ο Λετονός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Για τον λόγο αυτό -σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις-

πρέπει να επωφεληθούν τα κράτη μέλη της παρούσας κατάστασης για να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους».

Aύριο, οι Βρυξέλλες αναμένεται να στείλουν επιστολή στην Ιταλία, με την οποία θα ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με μέρος των μέτρων που θα περιέχει ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας για το 2018.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Φινλανδός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, με αναφορά στην δημόσια οικονομία της Ιταλίας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Μπορώ μόνον να πω ότι οι Ιταλοί ξέρουν ποιά είναι η κατάσταση». Οι οριστικές αποφάσεις από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τυχόν αίτημα για λήψη έκτακτων οικονομικών μέτρων από μέρους της ιταλικής κυβέρνησης, αναμένεται να ληφθούν, πάντως, την ερχόμενη 'Ανοιξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα