Νίκος Τσάκος: Αύξηση εσόδων για την ΤΕΝ μετά την ενίσχυση του στόλου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Το 2017 αναμένεται να είναι μία ακόμη επιτυχημένη οικονομικά χρονιά για την εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Εnergy Navigation, με επικεφαλής τον Νίκο Τσάκο.

Ο στόλος της εταιρείας το τελευταίο 18μηνο αυξήθηκε κατά 30% και ο τζίρος ακολούθησε την ανοδική πορεία. Τα νέα ναυλοσύμφωνα

μακράς διάρκειας που καλύπτουν το 78% του στόλου υπολογίζεται ότι θα φέρουν έσοδα 1,3 δισεκατομμυρίων στην εταιρεία.

Το 9μηνο του 2017 η ΤΕΝ είχε καθαρά έσοδα 17,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα από τη διαχείριση του στόλου έφθασαν τα 60,3 εκατομμύρια δολάρια. Το ΕΒΙΤDΑ έκλεισε στα 163,3 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά μέσο όρο το κάθε πλοίο είχε ημερήσιο ναύλο 19.141 δολάρια ενώ «ταξίδεψε» το 96,4% του στόλου. Η εταιρεία κατάφερε να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 2,5%.

«Με τα κέρδη του 9μηνου και ένα αναμενόμενα βελτιωμένο δ' τρίμηνο αναμένουμε ότι το 2017 η ΤΕΝ θα γράψει μία ακόμη θετική χρονιά στην 24χρονη ιστορία της» επεσήμανε ο Γιώργος Σαρόγλου, Chief Operating Officer της ΤΕΝ: «Με την επέκταση του στόλου κατά 30% τους τελευταίους 18 μήνες και σήμερα όλα τα πλοία με πλήρη λειτουργικότητα , η ΤΕΝ έχει τοποθετηθεί στην αγορά στρατηγικά ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα σε ένα αναπτυσσόμενο περιβάλλον εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της κερδοφορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα