Νίκος Σκορίνης: Από το «σιγουράκι» της εύκολης αντιπολίτευσης, στο «πούλημα» των αγώνων για τις Κυριακές

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Τέτοια χώρα είμαστε, τέτοιους συνδικαλιστές και πολιτικούς έχουμε.

Ο Νίκος Σκορίνης, έκανε «όνομα» στην αντιμνημονιακή ...μαρκίζα (καριέρα κατά άλλους) από την αντίσταση κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Από αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ «εκτινάχθηκε» σε υποψήφιο στη Β΄ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της

Πολιτικής του Γραμματείας πατώντας στις δάφνες ενός αγώνα που έμοιαζε «σιγουράκι».

Εξάλλου πάντοτε το να φωνάζεις, να γκρινιάζεις και να λες και καμιά ...παρόλα παραπάνω είναι εύκολο. Το να τάζεις ταξικούς αγώνες και γραμμές Μαζινό κατά των πολυεθνικών που θέλουν να ανοίγουν τα καταστήματα όποτε τους γουστάρει, είναι εύκολο.

Έλα όμως που τώρα, ο λαϊκός αγωνιστής Νίκος Σκορίνης είναι σαν να κατάπιε μπαστούνι. Σαν να του έκλεισε η φωνή. Και είναι κρίμα που η φωνή ενός ανθρώπου που ασχολήθηκε για τόσα και τόσα χρόνια ως εκδότης – επιχειρηματίας και διευθυντής του περιοδικού για το τραγούδι με τίτλο «Άσμα το Ελληνικόν» έκλεισε. Γιατί τώρα είναι που όλοι θέλουν να τον ακούσουν. Τώρα θέλουν να δουν τι έχει να πει που η ντιρεκτίβα ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης αναφέρεται ρητά στο άνοιγμα περισσοτέρων Κυριακών για τα καταστήματα.

Προ μίας εβδομάδας, ο κ. Σκορίνης με νόημα και πονηριά στο μάτι έλεγε στην τηλεόραση «μην το πιστεύετε. Η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει τα μαγαζιά περισσότερες Κυριακές από όσες ανοίγουν σήμερα. Άντε να υπάρξει μια μικρή διόρθωση». Μάλιστα στον υπογράφοντα το κείμενο, και στο περιθώριο τηλεοπτικής εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό Ε έλεγε πως «οι Κυριακές είναι παρελκυστικό θέμα» και πως «η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει καθώς θα δώσει αντί του ανοίγματος των καταστημάτων για επιπλέον ημέρες, το άνοιγμα κάποιων επαγγελμάτων». Μέγας τακτικιστής ο ίδιος, καταλαβαίνει σήμερα πως όσα έλεγε ήταν είτε απλές συνδικαλιστικές ανοησίες, είτε χοντρά ψέματα.

Ο Λάκωνας στην καταγωγή όμως κ. Σκορίνης θα πρέπει να γνωρίζει πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τόσο κοντά όσο δείχνουν δημοσκοπικά να είναι τα ποσοστά του κόμματος που τον ανέδειξε. Του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα ο πολυλογάς σε υποσχέσεις συνδικαλιστής που πούλησε με μεγάλη ευκολία «πόνο» ανάλογο των τραγουδιών του Καζαντζίδη και των ταινιών του Νίκου Ξανθόπουλου, μας οφείλει μια καθαρή θέση. Να μας πει: η κυβέρνηση λέει ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις Κυριακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα