Νέος καυγάς Σαλβίνι- ντι Μάιο, παραλίγο να οδηγήσει σε κατάρρευση την ιταλική κυβέρνηση

Ο Ιταλός αναπληρωτής πρωθυπουργός Matteo Salvini απείλησε να «τραβήξει την πρίζα» του λαϊκιστικού συνασπισμού αν ο συνεργάτης του, σδηλαδή το αντισυστημικό «Κίνημα των Πέντε Αστέρων», συνεχίζει να εμποδίζει τα σχέδιά του.

Καθώς η διαμάχη για την προτεινόμενη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο, ο Salvini της αντιμεταναστευτικής Λέγκας δήλωσε στην τηλεόραση Rete4 την Πέμπτη το βράδυ ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί με τον σημερινό συνασπισμό «εκτός αν υπάρχουν πάρα πολλά όχι».

Ο Salvini είπε ότι κανένας υπουργός της Λέγκας δεν θα συμφωνήσει να σταματήσουν οι εργασίες για το έργο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που το κόμμα του λέει ότι είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη της βιομηχανίας στα βόρεια της χώρας.

Ο Luigi Di Maio, ηγέτης των «Πέντε Αστέρων» επίσης αναπληρωτής πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον Salvini ότι «αναγκάστηκε να παραβιάσει την κυβερνητική συμφωνία και απειλούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση σε κατάρρευση», όπως αναφέρει σε δήλωση που έστειλε το γραφείο του. «Πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη, ενώπιον εκατομμυρίων Ιταλών. Θεωρώ ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεύθυνη».

Ο Di Maio υπογράμμισε δύο βασικά κοινωνικά μέτρα που θα κινδύνευαν να ματαιωθούν εάν έπεφτε η κυβέρνηση: Τα αυξημένα οφέλη κοινωνικής μέριμνας και τη χαμηλότερη ηλικία συνταξιοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα